Fastfood Friday: Turks brood pizza met pittig gehakt en feta

Eén van de redenen waarom pizza mijn favoriete fastfood is, is omdat je vrijwel alles als pizzabodem kunt gebruiken. Een groentebodem, pitabroodjes, tortillawraps of zoals ik vandaag heb gedaan: een Turks brood! Voor deze Fastfood Friday maakte ik een Turks brood pizza met pittig gehakt en feta en die is zó ongelofelijk lekker. Het gehakt kruidde ik op Marokkaanse wijze en ik voegde er rode peper aan toe waardoor het vlees heel intens en licht pittig van smaak is. Het Turkse brood wordt aan de randen in de oven lekker krokant maar vanbinnen blijft het lekker luchtig waardoor deze pizza enorm lekker is om te eten. Ik schreef het recept voor 4-6 personen omdat ik een heel brood heb gebruikt, maar Tim en zijn collega’s (die dag 3 mannen) aten het hele brood met z’n drieën op.


Klik hier als je de video niet kunt zien

Turks brood pizza met pittig gehakt

Turks brood pizza met pittig gehakt

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Turks brood pizza met pittig gehakt

5 van 1 stem

Fastfood Friday: Turks brood pizza met pittig gehakt en feta

Porties4 personen (bijgerecht)

Ingrediënten

  • 1 Turks brood
  • 150 ml tomatensaus*
  • 1 rode ui - in dunne halve ringen
  • 300 gr rundergehakt
  • 1 teentje knoflook - fijngehakt
  • 1 rode peper - in ringen
  • 2 tl paprikapoeder
  • 1 tl kurkuma
  • 1/2 tl komijnpoeder
  • 1 el verse peterselie - fijngehakt
  • 150 gr Feta
  • peper en zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C en bekleed de bakplaat met een vel bakpapier.
  • Verhit een droge koekenpan op het vuur en bak hierin het gehakt rul. Voeg de knoflook, rode peper, verse peterselie en droge specerijen toe en bak deze lekker mee.
  • Smeer de bovenkant van het Turkse brood in met tomatensaus en verdeel hier de rode ui overheen.
  • Schep het pittige gehakt over het Turkse brood en verdeel hier vervolgens de feta overheen.
  • Bak de Turks brood pizza in het midden van de oven in 10-12 minuten aan de randen krokant.

Notities

*Mijn favoriete tomatensaus voor pizza's is de pizzasaus van Mutti, Pizzasauce Aromatizzata, te koop bij Albert Heijn. 

Join the Conversation

  1. Pieter says:

    Ontzettend lekker, mijn lief vond het erg geslaagd. Ik vond door het formaat van het turks brood het wat moeilijk te eten. Misschien een idee om het met pita’s of wraps te maken?

  2. Kasper says:

    Was erg geslaagd!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close