Fastfood Friday: Turks brood pizza met pittig gehakt en feta
Servings: 4personen (bijgerecht)
Ingrediënten
1Turks brood
150mltomatensaus*
1rode ui- in dunne halve ringen
300gr rundergehakt
1teentjeknoflook- fijngehakt
1rode peper- in ringen
2tlpaprikapoeder
1tlkurkuma
1/2tlkomijnpoeder
1elverse peterselie- fijngehakt
150grFeta
peper en zout
Instructies
Verwarm de oven voor op 200°C en bekleed de bakplaat met een vel bakpapier.
Verhit een droge koekenpan op het vuur en bak hierin het gehakt rul. Voeg de knoflook, rode peper, verse peterselie en droge specerijen toe en bak deze lekker mee.
Smeer de bovenkant van het Turkse brood in met tomatensaus en verdeel hier de rode ui overheen.
Schep het pittige gehakt over het Turkse brood en verdeel hier vervolgens de feta overheen.
Bak de Turks brood pizza in het midden van de oven in 10-12 minuten aan de randen krokant.
Notities
*Mijn favoriete tomatensaus voor pizza's is de pizzasaus van Mutti, Pizzasauce Aromatizzata, te koop bij Albert Heijn.