In de categorie ‘makkelijke en snelle recepten’ is dit er eentje. Een perfect bijgerecht en voor de zomerse dagen die we hebben; ideaal voor bij de barbecue. Couscous is namelijk zo gemaakt, even water koken, over de couscous gieten en in laten trekken. Ondertussen rasp je de courgette (met een keukenmachine gaat dit lekker snel) en rooster de je het amandelschaafsel. Wat limoen raspen, uitpersen en alles met elkaar mengen. Ikzelf vind dit ook een prima zomerse maaltijd, voor als ik even makkelijk en lekker wil eten. Maar omdat het een frisse en lichte salade is met niet al te veel ingrediënten, vind ik ‘m dus ook ideaal als bijgerecht.
Overigens heb ik de courgette in dit gerecht rauw verwerkt. Dat kan prima en is zelfs hartstikke gezond.
Bewaar dit recept op Pinterest!
Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.
Couscous met Limoen en Geroosterd Amandelschaafsel voor bij de BBQ
Ingrediënten
- 400 gram couscous
- 1 courgette
- 55 gram amandelschaafsel geroosterd
- 15 gram munt fijngesneden
- 1 blok witte kaas (ook wel bekend als saladekaas)
- 1 limoensap
- 2 limoenrasp
- olijfolie
- peper
- zout
Instructies
- Bereid de couscous zoals op de verpakking staat vermeld.
- Rasp vervolgens de courgette in de keukenmachine tot kleine rasp.
- Meng nu de courgetterasp, het amandelschaafsel, de munt en witte kas (gebrokkeld) door de couscous. Mix het geheel even goed door elkaar en breng daarna op smaak met de limoenrasp, -sap, olijfolie en peper en zout.