Deze salade doet me een beetje denken aan een salade die vaak in Thailand gemaakt wordt. Een redelijk simpele, met als basis groene papaja, limoensap en pinda’s. Lekker fris en prima als bijgerecht. Ik maakte er een variant op, met ook vrij neutrale groenten als basis en een dressing met een citrusvrucht die er een twist aan geeft. Overigens voegde ik ook chilisaus en sesamolie toe, twee smaken die overheersend zijn en ervoor zorgen dat deze salade net een beetje meer pit krijgt. Een makkelijke dus, en lekker bij bijvoorbeeld een kipgerecht. Of sateetjes met pindasaus.
Bewaar dit recept op Pinterest!
Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.
Courgette wortelsalade met chili en sesam
Ingrediënten
- 2 courgettes
- 2 wortels
- 3 el sesamolie
- 3 el chilisaus
- 1/2 sinaasappel rasp
- 1/2 sinaasappel sap
- 1/2 citroen rasp
- 1 el geroosterde sesam
- 1 bosuitje in ringetjes
- spiraalsnijder
Instructies
- Snijd de courgettes en de wortels door de helft en draai er met de spiraalsnijder slierten van.
- Maak van de sesamolie, de chilisaus en de citrusvruchtenrasp en -sap een dressing. Giet deze over de slierten groenten, hussel een beetje door elkaar en maak af met een beetje geroosterde sesam en bosui.