Goed, we deelden vanochtend dan wel een overheerlijk (slecht) recept voor brownies, het is vandaag eigenlijk Internationale Cupcakedag en die kunnen we ook niet zomaar onopgemerkt voorbij laten gaan. Cupcakes is iets dat ik eigenlijk niet zo vaak meer maak, puur omdat ik het leuker vind om ruige, ietwat stoere baksels te maken en niet aan de slag te hoeven met mooie decoratie, spuitzakken etc. Maar toen bedacht ik me: cupcakes hoeven niet allemaal zo perfect te zijn. Ze hoeven er niet uit te zien alsof er een meesterpatissier mee aan het werk is gegaan. En daarom bedacht ik deze appelkruimeltaart cupcakes die, inderdaad, het beste combineren van twee werelden: zachte, zoete appeltjes met een krokante kruimellaag en een mooie toef van zacht, zoet vanille-mascarponeroom.
Ik maakte deze cupcakes volledig met SPLENDA Stevia, voor mij hét alternatief voor suiker – ik heb het altijd in huis. Stevia heeft voor veel mensen een negatieve associatie qua smaak want vaak smaakt het nogal muf, maar de Stevia van SPLENDA heeft dit totaal niet. Die is net zo lekker zoet als kristalsuiker, zonder de bittere nasmaak. En extra fijn: je hoeft voor dit recept niet om te rekenen want de kristalsuiker die ik normaliter altijd gebruik, is een op een te vervangen door de SPLENDA Stevia Kirstal uit dit recept – hoera! – én je kunt er gewoon mee bakken want het product is hittebestendig. Alsnog die lekkere zoete smaak dus, maar dan met minder calorieën.
Uitproberen?
Ik snap het helemaal als je nieuwsgierig bent geworden want de zoete smaak en het gemak van suiker maar dan met minder calorieën is gewoon ideaal. En daarom mag ik maar liefst 50(!) van jullie een leuk SPLENDA pakket thuissturen waarmee ik je uit wil dagen aan de slag te gaan met deze zoetstof. Je kunt het zo gek maken als je zelf wil: maak cupcakes, jouw favoriete taart of andere zoetigheid maar dan met SPLENDA Stevia in plaats van suiker. Degene die het meest creatieve/lekkere recept maakt wint een mooi verrassingspakket!
Het enige wat je ervoor moet doen:
- Meld je aan op deze pagina om mee te doen aan de actie;
- Bak jouw lekkerste creatie met SPLENDA Stevia en deel deze op Facebook of Instagram, vergeet mij vooral niet te taggen (@ohmyfoodnessnl) in je foto’s zodat ik ze kan zien.
Over een paar weken deel ik jullie leukste creaties en maak ik de winnaar bekend.
In samenwerking met SPLENDA Stevia
Bewaar dit recept op Pinterest!
Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.
Appelkruimeltaart cupcakes
Ingrediënten
Voor de appeltaartjes:
- 3 vellen bladerdeeg - diepvries, ontdooid
- 3 appels - bijv. Elstars, in kleine blokjes
- 1 tl kaneelpoeder
- 1 el SPLENDA Stevia Kristal
Voor de kruimellaag:
- 100 gr bloem
- 100 gr SPLENDA Stevia Kristal
- 75 gr koude boter
- snufje zout
Voor de vanille-mascarponeroom:
- 250 ml slagroom
- 125 gr mascarpone
- 50 gr SPLENDA Stevia Kristal
- 1 vanillepeul
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200°C en vet een muffinbakblik goed in.
- Snijd de ontdooide vellen bladerdeeg in vieren en rol ieder kwart een beetje uit met een deegroller.
- Bekleed de muffinvormpjes met het bladerdeeg.
- Roer de appelblokjes, kaneelpoeder en SPLENDA Stevia Kristal door elkaar en vul de muffinvormpjes met de appelmix.
- Doe de ingrediënten voor de kruimellaag bij elkaar in een kom en kneed dit met je vingertoppen tot een grof kruimeldeeg.
- Verdeel de kruimels over de appeltaartjes en bak ze in het midden van de oven in 30-35 minuten goudbruin en gaar.
- Laat de appeltaartjes volledig afkoelen.
- Roer voor de vanille-mascarpone het vanillemerg met de mascarpone zacht.
- Klop ondertussen de slagroom met SPLENDA Stevia Kristal lobbig.
- Voeg zodra de slagroom lobbig is de vanillemascarpone toe en klop het geheel vervolgens stijf.
- Schep de vanille-mascarponeroom in een spuitzak en spuit mooie toeven op de appeltaartjes.
- Serveer direct.