Ovenschotels, heerlijk. Wat ik er vooral zo lekker aan vind is dat je een schaal volstopt en de oven het laatste klusje laat doen. Ondertussen de keuken opruimen en vervolgens meestal voor twee dagen te eten hebben omdat het zoveel is. En met drukke dagen, of veel eters is zo’n goedgevulde schaal soms wel heel fijn.
Ik maakte er deze keer eentje op basis van aardappels, in plakjes gesneden. Gemengd met tonijn, zongedroogde tomaatjes, knoflookolie en heel veel cheddar. Want hoe ‘kaziger’, hoe beter wat mij betreft. En een ovenschotel, daar kan nooit genoeg kaas in verwerkt zijn. Dus ik ben ook hier royaal geweest. Er zit maar liefst 250 gram geraspte cheddar in dit recept en mocht je nou net zo’n kaaskop zijn als ik, voeg dan vooral zoveel toe als je zelf wilt.
Bewaar dit recept op Pinterest!
Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.
Aardappelschotel met Tonijn en Cheddar
Ingrediënten
- 750 gram vastkokende rode aardappelen in plakjes gesneden
- 180 gram zongedroogde tomaatjes, julienne uitlekgewicht
- 1 kleine rode ui gesnipperd
- 224 gram tonijn uitlekgewicht (2 blikjes)
- 1 teen knoflook geraspt
- een flinke scheut knoflook/chilipeper olie
- 250 gram geraspte cheddar
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Kook de aardappelschijfjes totdat ze gaar zijn en giet ze daarna af.
- Mix ondertussen de zongedroogde tomaatjes met de ui, de tonijn, de knoflook en de olie.
- Vet de ovenschaal in met een beetje olijfolie en bouw de ovenschaal op zoals een lasagne. Begin met een laag aardappelschijfjes, daarna een laag van het tonijnmengsel en dan een laag cheddar. Herhaal dit nog een paar keer en eindig met cheddar.
- Schuif in de oven voor ongeveer 15 minuten. Als de kaas gesmolten is, is de ovenschotel klaar.