Supersimpele en supersnelle koekjes, oftewel duimkoekjes. En waarom ik deze koekjes duimkoekjes noem wordt duidelijk uit het volgende recept. Deze kleine koekjes zijn super lekker om in bijvoorbeeld warme chocolademelk te dippen en het leuke is: ze zijn nog ontzettend makkelijk te maken ook! Niet nodig om het koekdeeg een uur in de koelkast te laten rusten, gewoon een aantal ingrediënten mengen en rollen maar. Even in de oven en klaaar! Nieuwsgierig geworden? Kijk gauw verder…
Duimkoekjes
Duimkoekjes zijn koekjes die ontzettend lekker zijn bij bv warme chocolademelk, bovendien zijn ze heel makkelijk te maken.
Benodigdheden
- oven
- bakplaat met bakpapier
- elektrische (hand)mixer
Ingrediënten
- 110 g roomboter - zacht
- 100 g lichtbruine basterdsuiker
- 1 el melk - halfvol of vol
- 160 g bloem - gezeefd
- 125 g melkchocolade
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 °C
- Meng de basterdsuiker en de roomboter goed door elkaar.
- Voeg de melk toe aan het suikermengsel en meng het totdat er een glad mengsel ontstaat.
- Voeg vervolgens de gezeefde bloem toe en kneed dit met de handen tot een stevige bal.
- Verdeel deze bal in kleinere balletjes van ongeveer 2-3 cm doorsnee. Druk de balletjes voorzichtig wat platter met je vingers en duw tenslotte met je duim een kuiltje in het midden.
- Verdeel de koekjes over de bakplaat en bak ze in ongeveer 15 minuten lichtbruin.
Vulling
- Wat je moet doen is de boter die je nog over hebt (60 g) samen met de chocolade smelten
- Vul met behulp van een theelepel de kuiltjes in de koekjes met de chocolade totdat er een toefje ontstaat.
- Laat de koekjes goed afkoelen tot de chocolade gestold is.
Ik ben jouw nieuwe fan!!!
Geweldig deze blog! En heeeeeeeeeeeeeerlijk al die gerechten!!!
Ik heb deze koekjes nou al enkele keren gemaakt. Maar niet altijd in dit format. Ik moet zeggen dat het recept voor de deeg echt IDEAAL is om ook gewoon ‘cookies’ te maken. Ik heb er ook al van die vormpjes enzo mee gemaakt :)
Oh en trouwens, de eerste keer dacht ik: ‘huuh?! Ze zijn nog helemaal niet hard na een kwartier?! Ik laat ze er nog wel even in! Na tien minuten: nog steeds niet hard!! Nog 10 minuutjes dan: oh, nu zijn ze wat beter.’
Ik kreeg m’n schoonzus en haar man op bezoek: aan het einde van de avond was ik blij dat ze hun kiezen nog hadden. De koekjes waren (eenmaal afgekoeld) KEI en KEIHARD! Haha! Dus mensen: houd je aan die minuten die aangegeven zijn in dit recept! Niet langer in de oven laten ;)
Net gemaakt als ‘verrassing’ voor papa en mama, natuurlijk zeg ik niet dat het er eerst veel meer waren…..
Haha, foei toch! ;-)
Nee hoor, een goede kok proeft natuurlijk zijn producten zeeeer grondig!