Zomerse Salade met Parmaham, Citroenricotta en Macadamia’s

595

Ik vind salades heerlijk en kan ze prima voor zowel lunch, als diner eten. En voor mij maakt het ook niet uit over het zomer of winter is, een salade is altijd goed. Je kunt er mega mee variëren dus het is een kwestie van erin stoppen wat je lekker vindt, of waar je op dat moment zin in hebt. En wil je een salade wat gevulder of ‘zwaarder’ maken dan voeg je simpelweg wat pasta, couscous of bulgur toe.

Mocht je dat bij deze salade willen doen kies dan voor pasta, maar ook zonder is het een heerlijk bord vol met lekkers. Ik koos er namelijk voor om Parmaham, zelfgemaakte croutons, citroenricotta, Pecorino, macadamia’s en rucola met elkaar te combineren. En ja, dat is dus echt een aanrader. Zet ‘m snel op je eetplanning, deze salade!

5 van 1 stem

Porties2 personen

Ingrediënten

  • 4 sneetjes wit casinobrood in blokjes gesneden, zonder korst
  • 4 el olijfolie
  • 1 teen knoflook geraspt
  • 2 takjes basilicum fijngehakt
  • 85 gram rucola
  • 100 gram gezouten macadamia's grof gehakt
  • 160 gram parmaham
  • een blok Pecorino
  • 250 gram ricotta
  • 3-4 el citroensap
  • peper
  • zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Hussel de blokjes brood door de olijfolie, knoflook en verse basilicum. Verspreid over een met bakpapier beklede bakplaat en bak in ongeveer 10 minuten goudbruin.
  • Maak ondertussen de borden met salade op door de rucola een beetje te breken en erover te verdelen. Scheur de ham in stukken en verdeel samen met de madamia's over de rucola.
  • Mix de ricotta met het citroensap, proef even of je er nog wat sap bij wilt doen. Daarna verdeel je met een lepel wat van het ricottamengsel over de borden met salade.
  • Verdeel als laatste ook de croutons erover, wat schaafsel van de Pecorino en een beetje peper en zout.

Join the Conversation

  1. Mandy says:

    Ha, deze salade is ook al zo’n succes. Supergoede combinatie, die parmaham met citroenricotta en de nootjes (had alleen maar een mix in huis). En lekker snel klaar. Deze komt vaker op tafel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2020 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close