Tortilla’s met Gebakken Portobello en Pecorino

624

Tortilla’s bakken in de pan, het worden er kleine pizza’s van. En laat ik dat nou een ideale basis vinden voor heel veel gerechten. Natuurlijk kun je er ook echt een pizza van maken, zoals bij dit recept. Maar vandaag heb ik de boel in een iets ander jasje gestoken. Ik heb de tortilla’s namelijk wel even kort gebakken zodat ze licht krokant worden, maar de toppings heb ik apart bereid en dat zorgt wat mij betreft toch echt wel voor een heel ander gerecht dan een pizza. De combinatie van gebakken repen portobello is heel lekker met de vlokken Pecorino. En ook met de rode kool, frisse avocadocrème en de koriander (sorry Sab). Hoe dan ook, een gerecht dat simpel te maken is en dat je makkelijk met anderen kunt delen. Lekker idee voor een etentje met vrienden?

0 van 0 stemmen

Tortilla's met Gebakken Portobello en Pecorino

Porties2 personen (bijgerecht/lichte maaltijd)

Ingrediënten

  • 4 mini tortilla's
  • 1 sjalotje gesnipperd
  • 1 teen knoflook geraspt
  • 4 portobello's in repen gesneden
  • 15 cherrytomaatjes gehalveerd
  • 2 avocado's
  • 3 el citroensap
  • 10 takjes koriander fijngehakt + extra voor garnering
  • peper
  • zout
  • 4 el gesneden rode kool
  • blok Pecorino schaafsel

Instructies

  • Verhit een beetje olijfolie in de pan en bak hierin de tortilla's licht krokant aan beide kanten. Goed wanneer ze een beetje bruiner worden.
  • Verhit vervolgens in een pan wederom een beetje olijfolie en bak hierin het sjalotje met de knoflook kort. Voeg daarna de repen portobello toe en bak met de ui en knoflook mee.
  • Maak ondertussen de avocadocrème door de avocado's, citroensap, koriander en wat peper en zout met elkaar te malen in een foodprocessor tot een egale massa.
  • Wanneer de repen portobello mooi gebakken zijn, voeg je de tomaatjes toe en bak je deze nog even kort mee. Daarna kun je de tortilla's gaan beleggen: verdeel de avocadocrème over de tortilla's, daarna een handje rode kool, en dan de repen portobello en cherrytomaatjes. Maak af met nog een beetje fijngehakte koriander en flink wat Pecorino.

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Join the Conversation

  1. Nathalie says:

    Dit ziet er heerlijk uit, heb het opgeslagen in mijn to-cook-list! Waar zou ik de rode kool mee kunnen vervangen? Ben daar niet zo’n fan van :)

    1. Dat zou je kunnen vervangen door ijsbergsla voor een frisse smaak of eventueel coleslaw.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2020 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close