Snackbrood

157

Zo had ik nog nooit zelf brood(jes) gemaakt en zo doe ik het op één avond gewoon twee keer. Terwijl het deeg voor de Cinnabuns stond te rijzen, ging ik aan de slag met het deeg voor mijn snackbrood. Zelf maakte ik het brood groot en grof en serveerde ik het in repen bij een kop soep, maar wanneer je het in kleinere stukken snijdt kun je het ook prima als snack opdienen. Zoals met ieder brooddeeg heeft ook dit deeg even de tijd nodig om te rijzen, dus hou hier wel rekening mee. Uiteraard kun je met dit recept naar hartenlust variëren met de toppings.

Wat heb je nodig?

Het deeg

  • 1 zakje gist
  • 1 theelepel suiker
  • 350 gram tarwebloem
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 225 ml lauw water
  • snufje zout

Toppings

  • Crème fraîche
  • Twee handen geraspte kaas
  • 1 ui
  • 3 plakken rauwe ham
  • peper/zout
  • knoflookpoeder
  • gedroogde peterselie

1. Meng het zakje gist met het lauwwarme water en roer de suiker er door heen. Laat het mengsel zo’n tien minuten staan. Ondertussen kun je alvast de ui in partjes snijden.

2. Meng in een kom de bloem en het zout en giet al roerende voorzichtig het gist mengsel erbij. Voeg de olijfolie toe en kneed het deeg verder met je handen tot een soepel deeg.

3. Maak van het deeg een bal en dek het deeg af met een vochtige doek. Laat het deeg op kamertemperatuur ongeveer 60 minuten rijzen.

4. Kneed het deeg na het rijzen luchtig door. Bestuif het aanrecht met wat bloem en rol het deeg uit tot een rechthoekige plak (grootte naar wens).

5. Leg het deeg op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Verwarm de oven vast voor op 200 °C.

6. Smeer het deeg in met de crème fraîche en bestrooi met kaas. Verdeel de plakjes ham en de ui over het deeg en breng op smaak met knoflookpoeder, peper, zout en gedroogde peterselie.

7. Bak het snackbrood in 20 minuten in het midden van de oven gaar, serveer warm.

Join the Conversation

  1. Wacht, ik veeg even het kwijl van mijn kin af en daarna typ ik weer verder. My god, wat ziet dat er lekker uit!

  2. Aah dit is echt lekker, ik maak het altijd met feta, olijven, uien en paprika! echt een aanrader :)

  3. omygod. heeerlijk!
    Ik heb nu zo’n honger hihi
    xxx

  4. Omnom! Dat ziet er echt heel erg goed uit.

  5. WOW! Super lekker! Deze ga ik echt een keer maken als ik een avondje alleen thuis! YUMMIE!

  6. Maxime says:

    Jeetje dit ziet er echt goed uit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2020 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close