Pickwick Herbal Goodness

Iedereen kan wel wat extra goodness gebruiken. Sinds mensenheugenis wordt aan kruiden een gunstige invloed op de gezondheid toegeschreven en dat laatste plus extra goodness heeft Pickwick gecombineerd tot nieuwe theesmaken: Pickwick Herbal Goodness, vijf nieuwe theevarianten die door hun kruiden net dat steuntje in de rug geven. Iets dat we in de winter allemaal best kunnen gebruiken.

Ondanks dat thee unisex is, richt Pickwick zich met Pickwick Herbal Goodness toch een beetje op de vrouwen. Het leven van de hedendaagse vrouw is veelzijdig en intensief. Zij zorgt, werkt, maakt plezier, geeft liefde, sport (kucht), creëert, ontspant en slaapt. Om dit allemaal te kunnen doen geeft Pickwick dus een steuntje in de rug met slim samengestelde kruidentheeën.pwherbal1

pwherbal2

De kruidentheeën van Pickwick Herbal Goodness zijn gebaseerd op eeuwenoude kruidenwijsheden die van generatie op generatie zijn doorgegeven. Waardevolle kennis dus, die niet verloren moet gaan. Bij de samenstelling van de nieuwe theesmaken is zorgvuldig gekeken naar de kruiden en de werking ervan.

Anders dan met de andere theeën van Pickwick, bevatten de nieuwe kruidentheeën geen bladeren afkomstig van de theeplant, maar alleen pure kruiden en bloemen. Hierdoor is de thee ook licht van kleur.

pwherbal3

pwherbal5

pwherbal6

Kruidenthee is al een eeuwenoud fenomeen dat van generatie op generatie is doorgegeven. In eerste instantie gebruikten mensen planten, bloemen en kruiden alleen als bestanddeel van de voeding, maar later ook vanwege hun gunstige invloed op de gezondheid.

Pickwick Herbal Goodness bestaat uit vijf verschillende varianten:

 • Liefde & Passie
 • Concentratie
 • Slaap lekker
 • Spijsvertering
 • Weerstand

Mocht je zwanger zijn en geïnteresseerd zijn in deze theeën, wees hier dan wel voorzichtig mee. Sommige kruiden worden afgeraden tijdens de zwangerschap en van andere kruiden is er te weinig informatie beschikbaar. Groene thee met ginseng bijvoorbeeld is in ieder geval niet geschikt om te drinken tijdens de zwangerschap. Het Voedingscentrum raadt daarnaast af om venkel-, anijs-, en kaneelthee te drinken tijdens de zwangerschap. Ondanks dat de Spijsverteringsvariant en de Liefde & Passie variant slechts lage doseringen van deze kruiden bevatten, dien je hier wel mee op te passen.

Goed, laten we iedere variant eens van dichtbij bekijken.

pwherbal7

Liefde & Passie
De melange van de Liefde & Passie variant bestaat uit rozenblaadjes, ginseng en rooibos. Deze variant is ook direct de enige kruidenthee waarvan niet bewezen is dat de kruiden een effect hebben op jouw gemoedstoestand. Pickwick zelf gelooft in jouw kracht en wie weet zorgt het drinken van een kop Liefde & Passie wel voor de moed die nodig is om op iemand af te stappen?

pwherbal8

Concentratie
Ieder zakje Concentratie kruidenthee bevat 7,5% ginseng. In het Verre Oosten wordt de wortel van de ginseng plant al duizenden jaren gebruikt vanwege de gunstige invloed op de concentratie. Door dagelijks vier koppen van deze theesmaak te drinken, houd je je concentratievermogen op pijl.

pwherbal9

Slaap lekker
Voor personen die moeilijk in slaap komen of aan een goede nachtrust toe zijn is Slaap lekker in het leven geroepen. Twee koppen van deze melange van valeriaan, kamille, lavendel en citroenmelisse ondersteunen een goede nachtrust. Valeriaan is het kruid dat helpt goed te slapen volgens de oude Grieken en Romeinen. Ieder theezakje bevat maar liefst 25% valeriaan, dus dat moet bijna wel goed komen. Let wel op: deze thee heeft een enorm sterke geur, persoonlijk vind ik het niet lekker ruiken.

pwherbal10

Spijsvertering
Al eeuwen is bekend dat muntthee goed zou zijn voor de spijsvertering. Uiteraard kun je zelf verse muntthee maken, maar kant-en-klaar in een zakje is toch ook wel erg makkelijk. In Pickwick Spijsvertering zit 25% kruizenmunt en verder pepermunt, brandnetel (goed voor de darmen!), groene rooibos, anijs en venkel. Let wel op dat deze thee een goede spijsvertering ondersteund, maar niet per definitie spijsverteringsproblemen oplost.

pwherbal11

Weerstand
Tot slot hebben we dan nog Weerstand, een thee die vooral in deze tijd van het jaar erg gunstig is. Twee koppen Pickwick Weerstand per dag ondersteunen een goede weerstand. De thee bestaat uit een rijke melange van enchinacea (20% per theezakje, het stimuleert het immuunsysteem), gember, cintroenverbena, citroengras, kamille, eucalyptus en sinaasappelschilletjes.

Liefhebbers van kruidentheeën kunnen met deze Pickwick Herbal Goodness theeën absoluut hun geluk niet op. Zeker in de winter zijn kruidige theeën een welkome warmtebron en wanneer ze dan ook nog goed doen voor je lichaam, is dat wat mij betreft een win-win situatie.

Sinds eind november zijn de Pickwick Herbal Goodness theeën verkrijgbaar in alle bekende Nederlandse supermarkten en de Douwe Egberts Cafés. De consumentenadviesprijs is € 1,89 per doosje.

Join the Conversation

 1. Welke smaak vond je zelf het lekkerst qua smaak? De Liefde & Passie vond ik nogal bijzonder door de bietjes-geur, de spijsvertering vond ik zelf wel lekker.

  1. Sabine says:

   Ik ben zelf helemaal geen fan van kruidenthee, dus geen van allen waren ze bij mij favoriet.

 2. Leuk artikel en goed dat jullie de zwangerschapswaarschuwing hebben gepubliceerd! Misschien nog het extra vermelden waard: ook als je borstvoeding geeft (zoals ik) moet er met veel van deze kruiden opgepast worden! Kamille werkt bijvoorbeeld productieverlagend, en moet dus in kleine hoeveelheden gedronken worden. Venkel werkt daarentegen weer productieverhogend, maar anijs mag niet teveel genomen worden.
  Je geeft natuurlijk alles in je melk door aan je kindje, en dan kunnen bijvoorbeeld de darmpjes overbelast raken, of ze kunnen er hoofdpijn van krijgen!

 3. Marije says:

  Ik ben gek op kruidenthee, dus ik ga deze ook zeker eens proberen.

 4. Mirjam says:

  Dat lijken me hele fijne theetjes! Ik zou ook wel een motivatie thee willen hebben, hahaha, helaas bestaat dat niet ;)

 5. Foodloveandhappiness says:

  Ik heb de spijsvertering en liefde&passie al geprobeerd, maar ben er zelf niet zo weg van. Merk dat de zonnatura kruidenthee´tjes toch meer effect op me hebben. Ze smaken wel prima overigens!

 6. Ik vind de liefde en passie thee opzich wel lekker, maar na een kopje heb ik de thee ook wel weer gezien. De passie spat er in ieder geval niet vanaf, maar voor de variatie is ie wel leuk!
  Ik heb gisteren voor het eerst de slaap lekker variant gedronken, maar slechts 1 kopje. Ik vind de geur van valeriaan echt niet lekker, maar gelukkig overheerst de lavendel zodra je het theezakje uit je kopje haalt. Vind ik persoonlijk wel prettig. :)

 7. Ik vind de “Slaap Lekker” thee prima te doen. Ruikt inderdaad vrij sterk vanwege de valeriaan, maar met 2 á 3 zoetjes is het prima drinkbaar.

  In hoeverre de valeriaan écht wat doet blijft de vraag. Er is veel onderzoek naar gedaan en echt sluitend bewijs is er niet gevonden. Wetenschappers gaan er van uit dat het meer om een placebo effect gaat, in combinatie met slimme marketing en kleurrijke doosjes.

  Ik vind het allemaal wel prima; het drinkt goed weg en ik voel me wel ontspannender s’ avonds. Of het nou echt door het valeriaan komt of puur omdat ik geloof dat het werkt maakt verder niet uit, zolang het gewenste effect maar bereikt wordt.

 8. Thee voor de weerstand?
  Uhm interessant, ben bijna nooit ziek, laatste keer was zo’n 2 jaar geleden.
  Drink het al weken en ben nu toch echt ziek…Denk niet dat het helpt.
  Het smaakt ook niet echt! Ze hadden niets anders op mijn werk…

 9. julia says:

  Ik slaap heel slecht. Maar de Slaap Lekker thee werkt fantastisch. Je went gauw aan de geur/smaak. Ik drenk het met een beetje honing. Als het maar werkt, dat is belanrijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close