Ingezonden: Walnotengebak van Kevser

251

Dat Annebeth en ik niet de enige zijn die van lekker koken en bakken houden is gebleken uit het mailtje dat ik ontving van lezeres Kevser. Ze vertelde dat ze dit gebak op stage gegeten had en een collega daarna om het recept gehad. Met een paar aanpassingen is het de cake geworden waarvan je nu het recept zult lezen. Zowel de foto’s als het receptuur komen van Kevser en alle dank gaat dan ook naar haar uit!

Wat heb je nodig?

  • 250 gr bloem
  • 250 gr witte basterdsuiker
  • 150 gr boter
  • 1 ei
  • 200 gr gepelde walnoten
  • 200 ml slagroom

1. Verwarm de oven voor op 175°C en vet een ronde bakvorm (24 cm) in met een beetje boter of olie.

2. Maak van de bloem, de helft van de suiker, boter en ei een kneeddeeg. Vul de vorm met het deeg. Je kunt hem eventueel in de koelkast zetten wanneer je bezig bent met het andere gedeelte van de taart.

3. Verwarm de andere helft van de suiker met de slagroom in een pannetje. Roer met een garde totdat het één geheel is geworden. Wanneer het mengsel is opgewarmd kun je de walnoten erbij doen. Breng het aan de kook en laat het vervolgens twee minuten doorkoken.

4. Giet het walnoten mengsel over de taartbodem en bak de taart zo’n 45 minuten in het midden van de oven.

Let erop dat je de taart na het bakken goed af laat koelen. Doordat de suiker wordt verwarmd ontstaat er karamel en dit is héél erg heet. Dit zorgt ervoor dat de walnoten aan elkaar blijven plakken dus het is wel absoluut onmisbaar.

Heb jij zelf een recept waarvan je vindt dat iedereen hem moet weten? Stuur jouw receptuur met foto’s van het eindresultaat naar info@ohmyfoodness.nl en wie weet komt jouw recept wel op de site!

Join the Conversation

  1. Ziet er erg lekker uit!

  2. *maag rammelt*
    Want to try!

  3. Kevser says:

    Ah wat leuk dat je deze hebt geplaatst zeg!!! Die had ik niet zien aankomen :D

  4. Dat ziet er wel smakelijk uit! Yumm

  5. Walnoten in combinatie met caramel? That must taste like heaven… :)

  6. Oh lijkt me heerlijk!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2020 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close