Walnotengebak van Kevser
Het recept van Walnotengebak is ingezonden door lezeres Kevser. Het is een heerlijke cake die rijkelijk gevuld is met walnoten.
Voorbereidingstijd10 minuten min
Bereidingstijd45 minuten min
Totale tijd55 minuten min
Gang: tussendoortje
Keuken: Frans
Trefwoord: cake, gebak, ingezonden, recept, walnotengebak
Servings: 5 personen
- 250 g bloem
- 250 g basterdsuiker
- 150 g boter
- 1 ei
- 200 g gepelde walnoten
- 200 ml slagroom
Verwarm de oven voor op 175°C en vet een ronde bakvorm (24 cm) in met een beetje boter of olie.
Maak van de bloem, de helft van de suiker, boter en ei een kneeddeeg. Vul de vorm met het deeg. Je kunt hem eventueel in de koelkast zetten wanneer je bezig bent met het andere gedeelte van de taart.
Verwarm de andere helft van de suiker met de slagroom in een pannetje. Roer met een garde totdat het één geheel is geworden. Wanneer het mengsel is opgewarmd kun je de walnoten erbij doen. Breng het aan de kook en laat het vervolgens twee minuten doorkoken.
Giet het walnoten mengsel over de taartbodem en bak de taart zo’n 45 minuten in het midden van de oven.
Let erop dat je de taart na het bakken goed af laat koelen. Doordat de suiker wordt verwarmd ontstaat er karamel en dit is héél erg heet. Dit zorgt ervoor dat de walnoten aan elkaar blijven plakken dus het is wel absoluut onmisbaar.