Pompoensoep met zoete aardappel en kurkuma

Vroeger zei ik altijd dat het soepweer was als het hard regende of gewoon smerig was buiten. Tegenwoordig is het soepweer als het echt weer is voor soep. Een beetje vergelijkbaar wel. Het is koud buiten, we hebben net de feestdagen achter de rug waarin we hoogstwaarschijnlijk veel hebben gegeten… Kortom: tijd voor soep. Mijn favoriete soep voor het najaar is altijd pompoensoep geweest. Helemaal als hij lekker kruidig is. Deze pompoensoep met zoete aardappel en kurkuma valt daar wat mij betreft zeker onder. Kruidig, goed gevuld, stevig… perfect voor de lunch of voor bij het diner. Met dit recept maak je een grote pan in één keer, dus vries lekker een portie in voor later of geniet elke dag gewoon van een kommetje soep. Wat jij wil!

Pompoensoep met zoete aardappel

Op OMF staan ondertussen al meerdere recepten waarin pompoen de show steelt. Aangezien deze groente (of is het toch fruit?) nog wel even in de winkels ligt zet ik de recepten even voor je op een rij. Want die kun je natuurlijk nooit genoeg hebben!

Pompoensoep met zoete aardappel

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Pompoensoep met zoete aardappel en kurkuma

3.36 van 78 stemmen

Pompoensoep met zoete aardappel en kurkuma

Porties6 grote kommen

Ingrediënten

  • 2 uien in grove stukken
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1 flespompoen in grove stukken
  • 1 zoete aardappel geschild en in grove stukken
  • 1 el gemberpoeder
  • 1/2 el cayennepeper
  • 1 el paprikapoeder
  • 1 el kurkuma
  • 1 liter kippenbouillon
  • 400 milliliter kokosmelk
  • peper en zout

Instructies

  • Verhit een beetje olie in een diepe pan. Doe hier de uien en de knoflook bij en fruit deze aan tot het goed begint te geuren.
  • Voeg de pompoen, zoete aardappel en alle specerijen toe. Roer het geheel goed door en bak 5 minuutjes mee.
  • Schenk de kippenbouillon in de pan en breng het geheel aan de kook. Draai het vuur laag en laat de soep met de deksel op de pan 30 minuten zachtjes doorkoken.
  • Pureer de soep met een staafmixer. Schenk de kokosmelk in de pan en verwarm het geheel nog even door. Breng de pompoensoep op smaak met peper en zout.

Join the Conversation

  1. ontzettend lekker! ik heb hem niet gepureerd, maar 10 minuten langer laten koken. Heerlijke structuur van de pompoen en aardappel (zeer zacht), maar toch nog een bite. ook de aardappel heb ik ongeschild gelaten. Super!

  2. Goed recept zeg! Ik heb heerlijk genoten!

  3. Sanne says:

    Heerlijk! Ik heb geen flespompoen, maar een oranje pompoen gebruikt.

  4. Hoi Sabine,

    Hier is het pannenkoekenweer als het hard regent :-)

    Ook lekker is wat citroenzuur erbij.

    Of de kokosroom vervangen met creme fraiche naar smaak. Ik zie dat je creme fraiche gebruikt in je pompoensalade, dus moet kunnen in je eetgewoonte :-)

    Smakelijk en warme groet,

    Stef

  5. Belle says:

    Heerlijke soep! Perfecte dikte en de smaak is ongelooflijk rijk

  6. Helma says:

    Heb de bouillon getrokken van smoking kip. Heb echte hete peper aan toegevoegd en limoenschil, halve limoensap ( geeft frisse smaak)en alle ingrediënten hierboven. Staafmixer erop en klaar. De soep is master lekker echt een aanrader.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2020 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close