Ovenschotel met kippendijen en balsamico champignons

835

Sommige ingrediënten heb je altijd in huis. Of misschien heb je het niet per sé altijd in huis, maar zijn het van die dingen die je gewoon heel regelmatig koopt. Ik heb dat dus met zoete aardappel. Er is werkelijk zó veel mee te verzinnen, dat je altijd gevarieerd kunt eten door het te combineren met andere ingrediënten en smaakmakers. Zo heb ik er hier weer eentje, een nieuw recept. Zoete aardappelen met in boter gebakken kipdijfiletreepjes, en kastanjechampignons gebakken in balsamico. Stuk voor stuk hebben of krijgen de ingrediënten van deze ovenschotel een eigen smaak en samen smaakt dat nog beter. Vooraf alles even koken of bakken, daarna alles in een schaal en olijfolie met verse tijm en rozemarijn erover. In de oven de smaken laten intrekken en klaar ben je. Fijne maaltijd voor doordeweeks!

5 van 2 stemmen

Ovenschotel met kippendijen en balsamico champignons

Porties2 personen

Ingrediënten

  • 500 gram zoete aardappel
  • een flinke klont roomboter
  • 1 teen knoflook geraspt
  • 400 gram kipdijfiletreepjes
  • 350 gram kastanjechampignons
  • een flinke scheut balsamicoazijn
  • 1/2 bosje verse rozemarijn fijngesneden
  • 1/2 bosje verse tijm fijngesneden
  • olijfolie
  • peper
  • zeezout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 150 graden.
  • Breng een pan water aan de kook en snijd de zoete aardappelen in blokken. Kook de zoete aardappelblokken totdat ze gaar zijn (prik er even in met een vork). Giet erna af.
  • Ondertussen verhit je de boter in een koekenpan. Voeg ook de geraspte knoflook toe (in de gesmolten boter). Als de boter volledig gesmolten is bak je op hoog vuur de kipdijfiletreepjes goudbruin.
  • Snijd de kastanjechampignons in grove stukken en bak deze in een andere koekenpan kort op hoog vuur met de balsamicoazijn.
  • Als alles gaar is voeg je het samen in een ovenschaal.
  • Meng de rozemarijn en tijm met wat eetlepels olijfolie zodat je een kruidenolie krijgt die je over de ovenschaal verdeelt. Nog een beetje peper en zeezout erover en schuif de ovenschaal in de oven voor 20 minuten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2020 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close