Hartige banketstaaf met gehakt en kaas

Van kinds af aan ben ik al dol geweest op banketstaven. Mijn moeder sneed vroeger nog wel eens een stukje af die ze even in de magnetron opwarmde en vervolgens voorschotelde. Héérlijk. Tegenwoordig ben ik toch meer een hartig persoon dan een echte zoetekauw en daarom wilde ik graag eens een hartige banketstaaf maken. Natuurlijk kun je met de ingrediënten voor de vulling naar hartenlust variëren maar mijn favoriet is toch wel deze met gehakt en goed veel kaas. Deze hartige banketstaaf is het allerlekkerst als je hem vers uit de oven serveert. Dan is de kaas nog gesmolten, wat zorgt voor een heerlijk smeuïge vulling. Wat mij betreft kun je deze banketstaaf als snack op tafel zetten, maar als onderdeel van het diner – samen met een kommetje soep doet hij het ook heel goed. En heb je nou teveel? Bewaar hem dan in de koelkast, de volgende dag is hij (lichtjes opgewarmd in de oven of magnetron bijvoorbeeld) ook nog heel erg lekker.


Klik hier als je de video niet kunt zien

Hartige banketstaaf met gehakt en kaas

Ik kan me voorstellen dat je graag wat meer groenten wilt zien dan alleen die ene prei die er nu in zit. Dit kan heel makkelijk maar zorg er wel voor dat je niet al te natte groenten gebruikt om te voorkomen dat het bladerdeeg klef wordt. Groenten als paprika of wortel (lichtjes voorgegaard) doen het in deze banketstaaf ook heel goed. Uiteraard kun je de vulling van deze hartige banketstaaf ook vegetarisch maken. Wellicht heb je dan wat aan deze bladerdeegrol die ik een paar jaar geleden maakte voor Pasen!

Hartige banketstaaf met gehakt en kaas

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Hartige banketstaaf met gehakt kaas

5 van 3 stemmen

Hartige banketstaaf met gehakt en kaas

Porties1 stuk (30cm)

Ingrediënten

  • 1 rol vers bladerdeeg
  • 1 prei in halve ringen
  • 1 ui gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1 ei + 1 om te bestrijken
  • 300 gram rundergehakt
  • 1 eetlepel ketjap
  • 2 eetlepels paneermeel
  • 100 gram geraspte kaas + extra om te bestrooien

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed de bakplaat met een vel bakpapier. Rol de plak bladerdeeg uit over de bakplaat.
  • Fruit de prei, ui en knoflook lichtjes aan in een koekenpan.
  • Doe de vervolgens alle ingrediënten bij elkaar in een grote kom en kneed het geheel goed door. Voeg peper en zout toe als je dit nog nodig vindt.
  • Verdeel de gehaktvulling in een lange strook over de onderste helft van het bladerdeeg. Rol het geheel vervolgens op en zorg ervoor dat het deeg bij de naad goed is dichtgeplakt.
  • Bestrijk de hartige banketstaaf met het ei en strooi de extra geraspte kaas over de rol.
  • Bak de hartige banketstaaf met gehakt en kaas in het midden van de oven in 45 minuten goudbruin en gaar. Laat de rol heel even afkoelen voordat je hem aansnijdt.

Join the Conversation

  1. Daniëlle says:

    Wat een lekkere hartige variant!

  2. Patricia says:

    Ik kan het filmpje maar bekijken tot je het gehakt op het bladerdeeg gaat leggen.

  3. Veronique says:

    Ziet er smakelijk uit Sabine.
    Hij staat op mijn lijstje om met het werk kerst diner te maken!

  4. Chantalle says:

    Zou ik deze hartige banketstaaf. Al kunnen maken en daarna invriezen? Dit zou fijn zijn ivm tijd met kerst diner.

    1. Sabine Author says:

      Ja hoor! Ik zou hem dan ongebakken invriezen.

  5. Chantalle says:

    Super! Dank je wel voor de snelle reactie.

  6. Lisette says:

    Lekker! Deze ga ik vanmiddag maken, nu al zin in (en het is nu 8 uur haha)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close