Gegrilde groente Caprese met basilicumdressing

512

Als ik denk aan bijgerechten voor de barbecue kom ik al vaak snel op hetzelfde uit: Caprese salade, stokbrood met wat dips, pastasalade… Heerlijk hoor, begrijp me niet verkeerd – maar af en toe is het ook wel eens lekker om iets anders op tafel te zetten. Toen Tim en ik recentelijk met z’n tweeën aan het barbecuen waren en niet héél uitgebreid wilden doen (lees: het was een doordeweekse dag en geen cheatday) had ik iets nodig dat ik kon serveren bij een stukje Turks brood en vlees. Uiteindelijk werd het deze gegrilde groente Caprese met basilicumdressing. Súper lekker, super groen en super gezond. En dus een keer iets anders dan de standaard bijgerechten. In het onderstaande recept neem ik het gerecht op voor vier personen, er even vanuitgaande dat je met meerdere mensen aan tafel zit en je uitgebreid gaat barbecuen. Mocht je nou net als wij doen en een snelle barbecue willen doen, dan is het recept ook (meer dan) geschikt voor twee personen.

Gegrilde groente Caprese met basilicumdressing

Gegrilde groente Caprese met basilicumdressing

4 van 1 stem

Gegrilde groente Caprese met basilicumdressing

Porties4 personen

Ingrediënten

Voor de salade:

  • 1 courgette in plakjes
  • 1/2 aubergine in 1/2 plakjes
  • 200 gr bimi
  • 100 gr groene aspergetips
  • 2 el olijfolie
  • peper en zout
  • 100 gr cherrytomaatjes gehalveerd
  • 150 gr buffelmozzarella

Voor de basilicumdressing:

  • 3 takjes verse basilicum
  • 1 teentje knoflook
  • 3 el extra vergine olijfolie
  • sap van 1/2 citroen
  • peper en zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C en bekleed de bakplaat met een vel bakpapier.
  • Verdeel de courgette, bimi, aubergine en groene aspergetips over de bakplaat. Besprenkel de groenten met olijfolie en bestrooi ze met peper en zout. Rooster de groenten in het midden van de oven in 20 minuten gaar.
  • Leg de groenten op een bord en verdeel hier de tomaatjes en buffelmozzarella overheen.
  • Maal alle ingrediënten voor de basilicumdressing bij elkaar fijn in een hakmolentje of met behulp van een vijzel. Besprenkel de gegrilde groente Caprese met de basilicumdressing.

Join the Conversation

  1. Oeh lekker! Ben de laatste tijd echt fan van bimi, dit is weer een heerlijke manier om dat te gebruiken!

  2. Dorien says:

    Aaarrgghh waarom lust de boyfriend nou geen courgette+aubergine :(
    Dan maar een keertje maken als de schoonfamilie compleet is, dan zijn er genoeg eters voor ;)

    1. Silvia says:

      Misschien lust “de boyfriend” wel geroosterde venkel en paprika’s? Andere smaken dan courgette en aubergine, maar eveneens heerlijk in dit gerecht. Toevallig heb ik enkele weken geleden zelf een soortgelijk gerecht gemaakt daarmee. :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2020 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close