Gegrilde ananas met kaneelsuiker en vanille-ijs

Een vriend van Tim appte me een paar maanden geleden: “Weet je wat je eens moet proberen?! Ananas eten met kaneel, super lekker!” – een appje compleet met foto. Ik moet er altijd om lachen, dergelijke appjes. Heerlijk vind ik het als mensen hun eten met me delen of me leuke ideeën geven. Zo ook deze, want die ananas met kaneel ben ik niet vergeten. Het was begin dit jaar dat ik het appje kreeg en ik besloot tot de zomer te wachten met een recept. In plaats van rauwe ananas met een snufje kaneel bouwde ik het idee iets verder uit en daar kwam deze gegrilde ananas met kaneelsuiker uit. De suiker en kaneel los je met een beetje honing op in gesmolten boter. Hiermee smeer je de ananas helemaal in en vervolgens grill je het fruit op de barbecue of in de grillpan. Bol ijs erbij en klaar is je heerlijke zomertoetje. Perfect na een uitgebreide barbecue toch? Dat dacht ik!

Gegrilde ananas met kaneelsuiker

3.10 van 31 stemmen

Gegrilde ananas met kaneelsuiker

Porties4 personen
Moeilijkheidsgraad makkelijk
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 20 minuten
Hoelang te bewaren direct opeten

Benodigdheden

  • steelpan
  • grillpan of barbecue

Ingrediënten

  • 1 ananas
  • 100 gr roomboter
  • 50 gr lichtbruine basterdsuiker
  • 50 gr honing
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 4 bollen vanille-ijs

Instructies

  • Snijd de ananas in repen of grove stukken.
  • Smelt de boter in een steelpannetje en voeg hier de suiker, honing en het kaneelpoeder aan toe. Verwarm net zolang tot de basterdsuiker is gesmolten.
  • Verwarm de grillpan of barbecue.
  • Wentel de stukken ananas door de kaneelkaramel en grill de ananas vervolgens in 10-15 min goudbruin. Draai de ananas regelmatig om te voorkomen dat deze verbrandt.
  • Serveer de warme gegrilde ananas met vanille-ijs.

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Gegrilde ananas met kaneelsuiker

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close