Fastfood Friday: Bacon Cheddar Rolls

525

Sabine en ik eten allebei graag rolls. En of het nou de bekende cinnamon rolls zijn, of een hartige variant, ze gaan er allemaal goed in. De rolls zelf maken doen we vanzelfsprekend ook graag en dat kan dus op vele manieren. Zo maakte ik al eens Lemon Rolls, met ook het deeg van eigen hand. Sabine maakte laatst Pepperoni Pizza Rolls, op basis van pizzadeeg. En ik maakte deze Bacon Cheddar Rolls op basis van zowel pizzadeeg, als croissantdeeg. Puur om eens te testen wat nou de beste variant is. En wat denk je? Allebei dus gewoon héél lekker. Met pizzadeeg worden de rolls iets steviger, en er mag een goede laag saus op. Bij croissantdeeg zijn ze wat zachter en de volgende dag ook nog hartstikke lekker. Wat de aantallen betreft verschilt het nogal, want met pizzadeeg kun je er een stuk meer maken dan met croissantdeeg. Ik heb in ieder geval besloten jullie allebei de varianten mee te geven, kunnen jullie het zelf uitproberen!

Bacon Cheddar Rolls op basis van pizzadeeg.

 

Bacon Cheddar Rolls op basis van croissantdeeg.
0 van 0 stemmen

Bacon Cheddar Rolls

Gemaakt met Pizzadeeg: 12-14 stuks
Gemaakt met Croissantdeeg: 6 stuks

Ingrediënten

Bacon Cheddar Rolls - Pizzadeeg

  • 150 gram bacon
  • 1 rol pizzadeeg + tomatensaus 3 el van de tomatensaus
  • 150 gram cheddar kaas geraspt
  • een beetje gedroogde oregano

Bacon Cheddar Rolls - Croissantdeeg

  • 150 gram bacon
  • 1 rol croissantdeeg XL
  • 150 gram cheddar kaas geraspt
  • 2 el tomatensaus (of pizzasaus; een saus met kruiden)
  • een beetje gedroogde oregano

Instructies

  • Zoals je ziet is het voor de twee verschillende soorten rolls, bijna hetzelfde recept. Enkel het deeg is anders en daarmee ook de oventijd.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Bak in een droge pan de plakjes bacon aan beide kanten. Dit hoeft niet totdat het krokant is, gewoon totdat het hier en daar een beetje bruin begint te kleuren.
  • Rol vervolgens het deeg uit en verdeel de saus erover, en daarna de plakken bacon.
  • Strooi 130 gram cheddar over de bacon, en rol het deeg op vanaf de lange zijde.
  • Snijd met een groot mes stukken van ongeveer 2 centimeter en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Strooi de resterende cheddar kaas erover, en maak af met een klein beetje oregano.
  • Schuif in de oven; rolls van pizzadeeg 20 minuten en als je ze met croissantdeeg maakt dan 12-15 minuten.

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2020 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close