Zuivelsoep

233

Ik weet het, het is nou niet echt weer voor een lekker stevig soepje, maar toch wil ik deze heerlijke maaltijdsoep met jullie delen.
Deze soep at ik vaak bij mijn ouders, vooral wanneer zij bijvoorbeeld erwtensoep aten (daar gruwel ik van).  Nieuwsgierig? Lees gauw verder!

Ingrediënten:
1 liter melk
2 bouillonblokjes (ik gebruik de kuipjes van Maggi)
½ liter water
1 rookworst
200 gram soepgroenten
2 uien
60 gram boter
60 gram bloem
Paprikapoeder
Nootmuskaat

Goed, let’s get cooking!

Stap 1:
Fruit de gesnipperde ui en de soepgroenten in 1 eetlepel boter.

Stap 2:
Smelt de rest van de boter erbij en voeg de bloem toe. Roer dit goed door.

Stap 3:
Roer nu beetje bij beetje de halve liter water door het groentenmengsel. Voeg daarna ook de melk toe.

Stap 4:
Snijd de rookworst in plakjes en voeg ook deze toe aan de soep. Laat de soep nu ongeveer 15 minuten zachtjes koken.

Stap 5:
Breng de soep op smaak met een beetje paprikapoeder en nootmuskaat, eventueel naar smaak zout en peper toevoegen.


Serveer met een lekker stokbroodje. Eventueel kun je ook nog een beetje geraspte kaas over de soep strooien.
Eet smakelijk!

Join the Conversation

  1. Nikki says:

    Lijkt me lekker voor de herfst/winter dagen! :)

  2. Dit lijkt me niet zo lekker, eerlijk gezegd. Dat het met melk is staat me tegen haha!

  3. Oh, dit is juist te lekker. Van deze soep eet je altijd teveel. De naam is niet zo uitnodigend. Ik noem het wel roomsoep, maar ook dat is niet zo goede benaming. Klinkt wel lekkerder dan Zuivelsoep.
    Maar goed, wees gewaarschuwd dus: op tijd stoppen met eten!

    Groetjes,

    GerJanne

  4. wow leuke blog met lekker veel eten! ziet er goed uit :) xx Ik heb van de week pompoensoep gemaakt. staat ook op mijn blog hihi

  5. Niet alleen muzikaal ontmoeten Bach en Berg elkaar, maar ook de koraaltekst is van betekenis in het licht van deze nagedachtenis aan Manon Gropius.

  6. jolanda says:

    Wanneer gooi t bouillonblokje erin?? Dat staat niet genoemd wel dat je t nodig hebt.

    1. Tegelijkertijd met het water.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2020 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close