Zoetzure Chilisaus

Bij de Springrolls die Jürgen jullie een tijdje geleden liet zien moet natuurlijk ook chilisaus worden geserveerd. En hoewel je dat prima uit een flesje kunt halen, is het nog leuker (en smakelijker!) om de saus zelf te maken. Gelukkig kan Jürgen jullie ook daar prima in voorzien. Dus vandaag deelt hij met jullie een recept voor zoetzure chilisaus. Bewaar de saus afgedekt in in een schaaltje of schenk het in een flesje, dan is hij prima nog een paar dagen houdbaar in de koelkast.

Wat heb je nodig?

  • 125 gram kristalsuiker
  • 40 ml azijn
  • ½ stengel limoengras
  • gember
  • 1 teentje knoflook
  • 125 ml water
  • 50 gram sambal oelek

1. Zet het water samen met het suiker in een steelpannetje op het vuur. Roer even goed door tot de suiker is opgelost en breng het geheel aan de kook.

2. Voeg de rest van de ingrediënten met uitzondering van de sambal toe en roer nogmaals goed door. Breng het geheel wederom aan de kook en laat het zachtjes inkoken tot de saus wat dikker wordt.

3. Giet de saus door een zeef zodat de grote stukken achterblijven en roer vervolgens de sambal goed door het overgebleven vocht.

4. Laat de saus voordat je hem gebruikt volledig afkoelen.

Bron featured image: barefeetinthekitchen.blogspot.com

Join the Conversation

  1. MySimplySpecial says:

    Handig recept!

  2. gereon de leeuw says:

    Dat vind ik nu krek een handig recept van die Jürgen. Leuk!

  3. Joyce says:

    Ik hou van chilisaus, nu moet ik het toch eens zelf proberen te maken!

  4. Tanja Smit says:

    Super simpel recept, echt leuk en ook nog eens lekker.,,en zo kan ik eindelijk de scherpte zelfs aanpassen…ik kan niet tegen pittige dingen hoe veel jaren ik het ook probeert heb,mijn mond wennt er maar niet aan.Mijn gezin eet alles graag pittig en ik ben de enige van niet..Nu kan ik saus maken voor mij en een andere portie van voor hun.., Bedankt

    1. Sabine Author says:

      Wat fijn! Pittig eten moet je inderdaad liggen. Fijn dat je op deze manier het naar smaak kan aanpassen.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close