Zelf knoflookcroutons maken

394

Ik ben dol op croutons door de salade. Heerlijk om af en toe zo’n knapperige bite te hebben bij de voor de rest vrij zachte salade. Helaas zijn croutons niet zo gezond, zeker niet wanneer je ze in de supermarkt koopt. Vaak zitten ze bomvol ongezonde vetten en soms zelf suikers waardoor je ze beter kunt laten liggen. Maar nu niet meer, want croutons maak je namelijk gewoon zelf. Echt, het kost je nauwelijks tijd en het resultaat is zoveel malen beter dan de snoeiharde croutonnetjes uit de winkel. Ik vertel je graag hoe je knoflookcroutons maakt en wedden dat je na de eerste keer zelf maken niets meer anders wilt?

Wat heb je nodig? (2-4 personen*)

  • 3 oude witte boterhammen
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • gedroogde peterselie
  • grof zeezout

*Ik druk het aantal croutons maar even uit in porties voor 2 – 4 personen omdat het in hoeveelheden bijna niet te doen is. Maar het lijkt me vanzelfsprekend dat je meer brood nodig hebt wanneer je meer croutons wilt maken.

1. Verwarm de oven voor op 200°C en bekleed een bakplaat met een vel bakpapier.

2. Snijd de korsten van het brood af en snijd het brood in blokjes van ongeveer 1cm x 1cm. Leg de blokjes brood op de bakplaat.

3. Pers de knoflook uit boven de olijfolie en roer dit even goed door. Sprenkel vervolgens de knoflookolie over de broodblokjes en strooi hier gedroogde peterselie en zeezout naar smaak overheen.

4. Hussel alles even goed door met je handen zodat ieder stukje brood voorzien is van een laagje knoflookolie. Schuif de bakplaat vervolgens in het midden van de oven en bak de knoflookcroutons in ongeveer 15 – 20 minuten goudbruin en knapperig.

knoflookcroutons

Join the Conversation

  1. Dit ga ik zeker eens proberen!

  2. Ik maak mijn croutons ook altijd zelf, maar gewoon in de koekenpan. Lekker snel; blokjes brood, beetje olijfolie verwarmen en de broodblokjes rustig bakken. Zo klaar! Natuurlijk kun je knoflook aan de olie toevoegen, of andere kruiden die je lekker vindt. Tijdens het bakken een beetje zout toevoegen.

    1. Ik bak de croutons ook altijd in de koekenpan met olijfolie, tijm en knoflook. Knoflook als laatste toevoegen en niet laten verbranden. dan wordt het bitter. Samen met de rouille heerlijk in de provençaalse vissoep. Beide recepten hiervoor op mijn blog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2020 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close