Met Parelcouscous gevulde puntpaprika’s

Ok, ik ben fan van Parelcouscous. Waar ik er tot voor kort nog nooit van had gehoord heb ik het nu altijd in huis. Het is zo’n makkelijk graanproduct! Je kunt pasta ermee vervangen, maar je kunt het ook als basis gebruiken voor salades of zoals ik nu heb gedaan, als vulling voor gevulde puntpaprika’s. Deze gevulde puntpaprika’s zijn wat mij betreft op en top lente. Varieer naar hartenlust met de ingrediënten die je toevoegt, maar zelf heb ik ze vegetarisch gehouden en serveerde ik het vlees apart. Mocht je de gevulde puntpaprika’s wat droog vinden dan kun je er chilisaus of knoflooksaus bij serveren. Wellicht een wat vreemde combinatie, maar héél erg lekker.

Wat heb je nodig? (2 personen)

  • 2 puntpaprika’s
  • 100 gram parelcouscous
  • 1 liter groentebouillon
  • 1 handvol spinazie
  • 1 winterpeen/grote wortel
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • peper en zout
  • optioneel: Baharat*

*Baharat is een populair specerijenmelange uit het Midden Oosten. Ik gebruikte zelf de melange van Jonnie Boer (verkrijgbaar bij o.a. Albert Heijn en Jumbo). Hier zitten de volgende ingrediënten in: paprika, korianderzaad, zwarte peper, kaneel, komijnzaad, kardemom, ui, knoflook, nootmuskaat, kruidnagels, cayennepeper.

1. Verwarm de oven voor op 180°C en vet een ovenschaal lichtjes in met een beetje olie.

2. Snijd de puntpaprika’s over de lengte doormidden en verwijder de zaadlijsten. Leg de helften puntpaprika vervolgens met de holle kant naar boven in de ovenschaal.

3. Kook de parelcouscous in ongeveer 10 – 12 minuten in de groentebouillon gaar.

4. Hak het teentje knoflook en de ui fijn en fruit deze in een koekenpan tot het goed begint te geuren. Snijd de winterpeen in kleine blokjes en doe deze bij de ui en knoflook in de pan. Bak mee tot de wortel zacht wordt.

5. Was de spinazie grondig en bak deze in de koekenpan mee tot het geslonken is.

6. Voeg de gaargekookte parelcouscous bij de rest van de ingrediënten in de koekenpan en schep dit even om. Breng op smaak met Baharat en/of peper en zout.

7. Schep de parelcouscousvulling in de puntpaprika’s en bak deze in het midden van de oven nog 20 minuten tot de paprika’s gaar zijn.

Met Parelcouscous gevulde puntpaprika's

Join the Conversation

  1. Mijn kleine geheimpjes says:

    Oef… Jammie! Die sla ik even op!

    Wat is het verschil tussen parelcouscous en quinoia? Denk dat je ook wel quinoia kunt gebruiken toch?

  2. Danique says:

    Ziet er erg lekker uit. Maar parelcouscous heb ik nog nooit in de supermarkt gezien. Klopt dat?

  3. Joyce - Beamingbeautynl says:

    Goh, dit ziet er apart uit, ben er heel benieuwd naar geworden!

  4. sanne says:

    Dat ziet er heerlijk uit zeg!

  5. mieke says:

    oh ik heb het ooit gegeten op resto in sushi en sindsdien heb ik me altijd afgevraagd wat die gekke bolletjes nu weer waren! Waar heb je deze gekocht?

  6. Britt says:

    Wat voor vlees zou hier lekker bij smaken?

  7. Liv van Ruijven says:

    Hoi
    ik vraag me af hoelang het duurt om te maken. Weet iemand dat?

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close