Smashed Potatoes

328

Ik bereid aardappeltjes het liefst in de oven, op die manier kun je naar hartenlust smaken toevoegen en worden ze lekker fluffy van binnen, maar krokant van buiten. Heb je er net als ik wel eens last van dat aardappels uit de oven net niet helemaal krokant genoeg worden of dat ze van buiten al donker kleuren terwijl ze van binnen nog niet gaar zijn, probeer deze Smashed Potatoes dan eens. In Amerika wordt het al heel vaak gedaan, in Nederland zien we het een stuk minder. Hartstikke zonde want op deze manier worden de aardappeltjes perfect gegaard. En het is ook nog eens heel makkelijk om te doen!

Wat heb je nodig? (2 – 4 personen)

  • 500 gram krieltjes
  • gedroogde tijm
  • gedroogde rozemarijn
  • olijfolie
  • zwarte peper
  • grof zeezout

1. Was de aardappeltjes grondig onder de koude kraan. De schil kun je er gewoon aan laten, dat maakt ze namelijk extra lekker!

2. Kook de krieltjes in ruim voldoende water beetgaar. Giet ze vervolgens af en laat ze droog stomen.

3. Verwarm de oven voor op 200°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.

4. Verdeel de krieltjes met voldoende tussenruimte over de bakplaat en druk ze met behulp van een vork voorzichtig plat. Let er op dat je niet te hard drukt, de aardappeltjes moeten wel heel blijven!

5. Besprenkel de platgedrukte krieltjes met olijfolie en strooi er tijm, rozemarijn, peper en grof zeezout overheen.

6. Schuif de bakplaat in het midden van de oven en laat de aardappeltjes in 15 – 20 minuten knapperig worden. Duurt dit te lang dan kun je ze eventueel ook onder de grill schuiven, maar blijf er dan wel bij om ervoor te zorgen dat ze niet verbranden.

Resultaat? Heerlijk knapperige aardappeltjes uit de oven die van binnen nog lekker zacht zijn.

Smashed potatoes

Join the Conversation

  1. Birgit says:

    Lijkt me erg lekker. Ik vind niet- knapperige of niet- gare aardappels zo smerig, maar wanneer ze van buiten knapperig en van binnen zacht zijn, dan vind ik aardappels uit de oven onwijs lekker. Deze manier kan ik wel eens proberen aankomende week.

  2. Hmmm jij weet wel wat lekker is! Aardappels uit de oven moeten voor mij gewoon super crunchy zijn. Dat ik hier eigenlijk nog nooit op was gekomen, zo simpel! Ga ik eens proberen volgende week ;)

  3. Dit lijkt me super. Morgen meteen proberen.

  4. Dat probleem het ik ook al vaak gehad! Leuke manier en het ziet er lekker uit. Dat moet ik eens proberen!

  5. Wat een leuk trucje! Meestal lukken mn aardappeltjes wel, maar laatst zaten er idd een paar tussen die maar niet gaar wilden worden. Dit ga ik uitproberen!

  6. Dit is heerlijk! Maak ze ook wel eens.

  7. Wat een goed idee! Dit ga ik onthouden!

  8. Wat een super goed idee! Ik heb er ook altijd zo’n moeite mee om aardappels perfect gaar te koken in de oven. Ga dit de eerstvolgende keer proberen!

  9. Mandy says:

    Zeer geslaagd, deze aardappeltjes. Zacht en knapperig tegelijkertijd, heerlijk! Volgende keer doe ik er wat knoflook bij, denk ik. We zijn niet zo dol op rozemarijn en tijm, en er ontbrak nu wel iets.

    1. Met knoflook is het ook heeeerlijk! Fijn dat ze goed zijn gelukt :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2020 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close