Pittig draadjesvlees

1K

Als iemand mij zou kunnen vertellen hoe je draadjesvlees lekker op de foto zou kunnen zetten: shoot! Persoonlijk vind ik het bij dit gerecht namelijk onmogelijk om het net zo lekker op de foto te krijgen als dat het daadwerkelijk smaakt. Nu is dat met dit recept ook niet helemaal eerlijk. Ik maakte namelijk eerst Pittig draadjesvlees om het vervolgens te gebruiken als vulling voor taco’s. Maar ja, een foto van taco’s geeft natuurlijk niet helemaal weer waar het precies om gaat. Anyway, in het geval van dit recept moet je me maar even op mijn woord geloven: dit recept voor Pittig draadjesvlees is echt héél erg lekker. Op een broodje, in taco’s of over een stamppot: dit moet je maken.

Wat heb je nodig? (3 – 4 personen)

  • 700 gram riblappen
  • 1 ui
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 rode peper
  • 1 eetlepel pittig gerookt paprikapoeder
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel cayennepeper
  • 750 milliliter runderbouillon (250 milliliter voor slowcooker)
  • peper en zout

1. Snijd de riblappen in blokjes en kruid deze met het paprikapoeder, komijnpoeder, cayennepeper en wat peper en zout.

2. Verhit een klontje boter of een beetje olie in een braadpan en fruit hierin de knoflookteentjes, de rode peper en de ui (alles fijngesneden) aan tot het goed begint te geuren.

3. Voeg de blokjes vlees toe en bak dit om en om goudbruin.

4. Voeg de runderbouillon bouillon aan het vlees toe en draai het vuur laag.

5. Doe de deksel op de pan en laat het vlees ongeveer 3 – 3,5 uur zachtjes garen. Houd ondertussen het vocht in de pan goed in de gaten zodat het vlees niet aanbakt. Voeg wanneer nodig extra runderbouillon (of heet water) toe.

6. Pluis het vlees met behulp van twee vorken in kleine stukken en doe het dan nog even terug in de pan. Op deze manier krijgt het vlees de kans om nog even extra vocht op te nemen.

7. Schep het draadjesvlees uit de pan (vergeet de uitjes en peper niet mee te nemen!) en serveer direct.

Ik maakte het vlees zelf klaar in de slowcooker. Mik daarvoor alle ingrediënten in de pot en laat het vlees 6 uur op stand Low garen. Pluis het vlees daarna uit elkaar en stop het nog een kwartier terug in de pot.

Pittig draadjesvlees

Join the Conversation

  1. Wat mij betreft ziet het er echt heerlijk uit hoor. Zelfs om 8.00 uur in de morgen!

  2. Ziet er heerlijk uit! Weer een recept voor mijn nieuwe Slowcooker. Mis alleen het pepertje in de ingrediënten ☺

    1. Scherp! Heb het direct aangepast, dankjewel.

      1. Jantine says:

        Haha! Goeie woordkeuze :-) Scherp hehehe

  3. Jum! Klinkt heerlijk!!

  4. Misschien op een wit bord (minder bruin) met wat extra groen zoals verse kruiden. Maar de boodschap komt over hoor. Ik ga je recept uitproberen!

  5. Wendy says:

    Klinkt echt heerlijk. Mijn eerste slowcooker recept was ook van jou (echillade potje) en deze ga ik in het weekend proberen.

  6. Felicia says:

    Oh, dit lijkt me heerlijk!

  7. Haha, ik vind dat het je foto’s goed gelukt zijn hoor!

  8. Natasha says:

    Oh mijn god, ik ga dit zo maken!

  9. Ik heb mijn moeder de slowcooker voorgesteld en ze was meteen enthousiast! Voor de ‘luie’ kok perfect haha. Maar nu is ze dit aan het maken voor vanavond en ze vraagt zich af wat je met het vocht doet. Serveren als jus/saus?

  10. Monique says:

    Dit is echt heerlijk heb het nu voor de tweede keer gemaakt en ik kan er niet vanaf blijven. Nu als vlees bij stamppot en morgen gaat het op brood.

    1. Haha, leuk om te horen! Stoofvlees op brood is ook zo lekker. Heerlijk.

  11. Heeft de hele ochtend opgestaan, wat lekker. Eindelijk een draadjesvleesrecept dat niet saai en niet zoet is. Gaan we vaker maken! :-)

  12. Gisteren gegeten, had het zondag al in de slowcooker bereid, en het was heerlijk. Ik had maar een half pepertje gebruikt, wij zijn niet van het hele pittige eten. Zo was het lekker pittig maar niet tè. Ga het zeker nog een keer maken.

  13. Al weer even geleden gemaakt, maar gister het laatste deel uit de vriezer opgegeten. Dit is echt mijn favoriete recept van jouw website tot nu toe! Echt wauw, dit vlees is mega lekker! En je kan het echt met veel dingen combineren. Gister als quesedillas gegeten en ook al een keer met rijst en boontjes! Dit ga ik nog vele malen maken.

  14. Het zit nu in mijn pan:-). Ziet er geweldig uit.

  15. Ik heb sucadelapjes liggen, zal dat net zo lekker smaken in dit recept? Het ziet er heerlijk uit.

    1. Dat gaat ongetwijfeld lekker smaken!

      1. Haha, uiteindelijk heb ik recept met eekhoorntjesbrood van Janneke Vreugdenhil er mee gemaakt, maar vandaag heb ik jouw recept gevolgd en staat het nu heerlijk te pruttelen.

  16. Sandra says:

    Hoi, als je het maakt in de slowcooker braad je het vlees dan wel eerst aan of zo hop erin?
    Ik ga het vandaag maken, ziet er heerlijk uit!

    1. Je hoeft het vlees niet eerst aan te braden als je het in de slowcooker klaarmaakt :)

  17. Ha, drie jaar na het posten heb ik dit recept gevonden, op zoek naar eens ander stoofvlees, dat meer geschikt is voor warmer weer. Intussen hebben we het recept nog wat aangepast met picadillo erdoor (van Jonnie Boer) en ik laat twee gedroogde pepertjes (uit de toko) meestoven (die haal ik er wel weer uit). Met bijna een halve liter boullion in de slowcooker, want iedereen hier vindt de saus zo lekker. gebonden met klein beetje bloem. Intussen heb ik het al drie keer gemaakt. De laatste keer heb ik er op het laatst nog lekker groenten doorheen gedaan (boontjes, paprika, courgettes) en lekker mee laten stoven. Wij eten het met rijst en het is een topper geworden hier. Het basis recept was echt al heerlijk, maar ik ben er gewoon lekker mee gaan experimenteren.

    1. Wat goed! Dat is ook juist de bedoeling: je laten inspireren en er vervolgens mee experimenteren. Jouw toevoegingen klinken heerlijk overigens!

  18. Hermien Valckenborg says:

    Hallo Sabine ik heb geen Slow cooker kan het ook zo laten sudderen in de pan
    ga het wel een keer maken lijkt mij heerlijk met rijst

    1. Ja, dat kan zeker! Op laag vuur en dan een uur of 2-3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2020 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close