Met geitenkaas gegratineerde witlofrolletjes

441

Ik ben nooit groot fan geweest van witlof. Het is niet dat ik ’t niet wilde eten, maar de smaak deed me gewoon niet zoveel. Sinds ik het huis uit ben eten we het dan ook zelfden tot nooit. Tot er in de Beebox stronken witlof zaten en tsja, die doen we natuurlijk niet zomaar weg. Vandaar dat ik op zoek ging naar een lekker recept en uiteindelijk is er iets smakelijks uitgekomen: gegratineerde witlofrolletjes met geitenkaas. Ik deel graag het recept met jullie, want misschien ga ook jij witlof ineens lekker vinden.

gegratineerde witlofrolletjes 1

Wat heb je nodig? (2 personen)

  • 4 stronkjes witlof
  • 8 reepjes katenspek
  • extra belegen geraspte kaas
  • geitenkaas

1. Verwijder het kontje van de stronken witlof en verwijder de buitenste bladeren.

2. Verwarm de oven voor op 180°C en kook ondertussen de witlof gaar in ± 10 minuten.

3. Rol de witlof in de katenspek, gebruik twee plakjes katenspek per stronk witlof.

4. Leg de witlofrolletjes in een ovenschaal en bestrooi ze met de geraspte kaas en een beetje geitenkaas.

5. Zet de ovenschaal zo’n vijftien minuten in het midden van de oven tot de kaas gesmolten is en de spek knapperig wordt.

6. Verdeel voor het serveren nog wat extra verse geitenkaas over de witlofrolletjes. Garneer met peterselie en serveer het gerecht met een groene salade.

Je zult wellicht hebben gemerkt dat ik tussentijds geen zout of peper heb toegevoegd en dit komt omdat het gerecht van zichzelf al vrij zout is. Sowieso de spek, maar natuurlijk ook de geitenkaas zorgen voor voldoende smaak.

gegratineerde witlofrolletjes

gegratineerde witlofrolletjes

gegratineerde witlofrolletjes

Join the Conversation

  1. Dit lijkt me echt super lekker! Ik vind witlof erg lekker en in combinatie met geitenkaas moet het helemaal geweldig zijn!

  2. Ik maak wel eens witlofsalade. Makkelijk en lekker!

  3. Lijkt me lekker!

  4. Dit lijkt me heerlijk! Ik eet ook nooit witlof (alleen als mijn moeder het voor me maakt, haha), maar deze variant klinkt echt lekker!

    Zelf probeer ik trouwens altijd zonder zout te koken. Als het nodig is voeg ik wat toe als het eten al op mijn bord ligt. Zo weet ik mijn zoutinname weer wat te beperken.

  5. Silke says:

    Als je geen fan van witloof bent, vervang deze dan door selder!
    Lekkere variant :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2020 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close