Gemarineerde kippenvleugels

1.2K

Nu ik zomervakantie heb ben ik maar wat graag op zoek naar variaties op simpele gerechten. We hadden nog kip in de vriezer liggen en ook al vind ik de reguliere kipkruiden héérlijk, soms wil je wel eens wat anders. Ik had geen kant-en-klare zakjes marinade in de kast liggen en dus besloot ik zelf maar aan de gang te gaan met een aantal ingrediënten. Zeer geslaagd moet ik zeggen! Kijk gauw verder…

Wat heb je nodig?

  • 500 – 600 gram kippenvleugels
  • sesamzaadjes
  • 1 theelepel sambal
  • 2 eetlepels tomaten ketchup
  • 5 eetlepels ketjap
  • 2 knoflookteentjes of knoflookpoeder

1. Maak de marinade door alle ingrediënten met elkaar te maken op de sesamzaadjes na. Het is het beste om de knoflook te persen, zodat het goed opgaat in de marinade. Proef tussendoor wel even! Zo kwam ik er namelijk achter dat knoflook een fijne toevoeging zou zijn. Als je de kippenvleugels iets pittiger wilt hebben, voeg dan wat meer sambal toe. Natuurlijk kun je variëren wat je wilt en dat maakt het zo leuk!

2. Giet de marinade over de kippenvleugels en laat het geheel zeker een uur intrekken. Hoe langer, hoe beter de smaak in de kip trekt!

3. Verwarm de oven voor op 200 graden.4. Leg de kip op een met bakpapier bekleed rooster en giet de marinade die achterblijft nog even over de kip. Strooi sesamzaadjes over de kip en stop het een halfuur in de oven.

En dat was het alweer! Ontzettend simpel en eigenlijk gebruik je ingrediënten die je altijd wel in huis hebt. Natuurlijk kun je deze marinade ook voor chickenwings of kipkluifjes gebruiken, maar maak dan wel iets meer.

Eet smakelijk!

Join the Conversation

  1. Dit ga ik ook eens proberen! :D

  2. Gisteren de kippenstukjes in de marinade gedaan, straks de oven in. Ben benieuwd ! Bedankt voor het recept en de duidelijke uitleg. Smakelijk ! ^_^

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2020 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close