Fastfood Friday: Quarter Pounder

415

Naast de Big Mac is ook de Quarter Pounder een burger die ik niet zomaar voorbij kon laten gaan. En eerlijk is eerlijk? Ik denk dat dit toch wel een van de allermakkelijkste burgers is om exact na te maken. Bijna exact dan, want zo sompig en lauw als je ze krijgt bij McDonald’s, zo maak je ze in het echt natuurlijk niet. Nee, de zelfgemaakte Quarter Pounder is lekker vers, goed van smaak en alle ingrediënten zijn afzonderlijk van elkaar te proeven. Lekker om te eten bij de McDonald’s frietjes of bij Shake Shack’s Cheese fries. Waarschijnlijk heb je een groot deel van de ingrediënten ook wel in huis, dus ga er snel eens mee aan de slag zou ik zeggen. Het kost je echt niet zoveel tijd!

quarter pounder

Wat heb je nodig? (2 personen)

  • 500 gram rundergehakt
  • 2 hamburgerbroodjes (te koop bij Albert Heijn)
  • 4 plakjes Cheddar kaas
  • 1 kleine ui gesnipperd
  • 1 augurk in plakjes
  • 2 eetlepels ketchup
  • 1 theelepel mayonaise
  • peper en zout

1. Kneed het gehakt los en breng op smaak met peper en zout. Maak er twee grote platte burgers van en bak ze om en om in de koekenpan tot ze gaar en bruin gekleurd zijn. Maak de burgers het liefst iets groter dan de broodjes, tijdens het bakken zullen ze namelijk behoorlijk wat vocht verliezen en dit zorgt ervoor dat de burgers krimpen.

2. Snijd de hamburgerbroodjes door midden en leg ze even kort (een seconde of 20) in de magnetron zodat ze zacht en steamy worden.

3. Leg op de onderste helft van ieder broodje één plakje cheddarkaas en leg hier direct de burger bovenop. Top wederom af met een plakje cheddar en verdeel hier de saus over. Eén eetlepel ketchup en een halve theelepel mayonaise per broodje. Smeer even goed uit. Leg hier vervolgens de plakjes augurk en de gesnipperde ui bovenop en dek het broodje af met de deksel.

En zo makkelijk is het maken van een Quarter Pounder. Je verwacht in eerste instantie wellicht dat er een speciale saus voor moet worden gemaakt, maar neem van mij aan: ketchup en mayonaise doen het. De smaak is nagenoeg hetzelfde als de burger van de McDonald’s, alleen dan vele malen verser.

quarter pounder

Join the Conversation

  1. Oooohhhhh dit ziet er heerlijk uit!! Zelfs op mijn nuchtere maag!

  2. Ohh my god dat ziet er echt heerlijk uit! Maar toch ga ik eerst nog eens een keer die big mac proberen zelf te maken!

  3. oh, zo lekker! Ik sla het eventjes op!

  4. Dit ziet er onwijs lekker uit!!

  5. Hm, dat ziet er lekker uit!

  6. Ah heerlijk! Krijg er honger van :) Ik zag je gister trouwens bij Editie NL, echt super!

    1. Ha wat leuk! :D

  7. Looks so great!! Ik hou van cheeseburgers :-)

  8. Oooh, ziet er lekker uit!

  9. Oh wat lekker! :$ Gimmegimme

  10. Hmm dit ziet er goed uit. :D

  11. Hmm, lekker hoor! En inderdaad: helemaal niet zo moeilijk om te maken! Je broodje in de magnetron doen had ik zelf trouwens niet kunnen bedenken, haha.

  12. Hmmm dat ziet er lekker uit! Als er bij ons thuis het woordje ‘quarter pounder’ wordt gezegd, roept iedereen er gelijk ‘met bacon!!!’ erdoorheen haha

  13. Ik ben echt gek op deze Fastfood Friday recepten. Ik kijk er elke week weer naar uit. Ga zo door :)

  14. lekker zeg… dat ga ik zeker eens maken.

  15. oh man, lekker!! ik heb gelijk zin om het te maken maar ik heb net gegeten. Ik maak het later deze week wel x

  16. larissa says:

    Uhm haha mac Donalds gebruikt gewoon ketchup en mosterd hoor. Dus haal gewoon die van Heinz en je hebt het exact dezelfde smaak. Tip; Ketchup 1 flinke theelepel en mosterd 6 druppels. Zal moeilijk te doseren zijn in het begin want de Mac heeft daar speciale apparatuur voor.
    Succes!

  17. Edwin says:

    Hoezo ui snipperen? Bij de mac niet hoor gewoon uien ringen!!

  18. Jolanda says:

    In het recept noem je de mosterd niet bij de quarterpounder waar moet je die dan gebruiken?? Aangezien je dit aan het einde wel vermeld. Maar daar noem je de mayo niet. Dus ergens foutje misschien??? Kun je t misschien uitleggen. Alvast bedankt.

    1. Sorry, dat moet mayonaise zijn in de laatste alinea!

  19. Maar van 500gr maak je toch 4 burgers? Kwart van een pond 125gr, toch?

    1. Officieel wel, maar als je dat zelf maakt houd je echt mini burgers over i.v.m. het vocht dat nog uit het vlees trekt tijdens het bakken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2020 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close