Boerenkoolstamppot meets Broodje Shoarma

Heb je bij het lezen van de receptnaam je wenkbrauw opgetrokken? Ik neem het je niet kwalijk hoor, het klinkt natuurlijk ook wel een beetje vreemd. De laatste tijd probeer ik een beetje te variëren met stamppotjes. Ik vind een traditionele boerenkoolstamppot of hutspot lekker hoor, maar het is óók leuk om er iets anders mee te doen. Deze Boerenkoolstamppot meets Broodje Shoarma moet je heel letterlijk nemen. Het is een boerenkoolstamppot zoals jij hem waarschijnlijk ook kent, maar in plaats van spekjes en rookworst gebruik ik ingrediënten die ik zou nemen in een broodje shoarma. En ja, in plaats van jus betekent dit dus knoflooksaus. Klinkt het niet zo smakelijk? Probeer het eens want Tim was ook sceptisch maar we hebben allebei gesmuld van dit gerecht.

Wat heb je nodig? (3 – 4 personen)

  • 1 kg aardappelen
  • 400 gram boerenkool
  • 400 gram shoarma
  • 1 rode paprika
  • 1 teentje knoflook
  • 1 ui
  • klontje boter

Voor de knoflooksaus:

  • 50 milliliter halfvolle yoghurt
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel verse peterselie
  • peper en zout

1. Begin met het maken van de knoflooksaus, dan kan deze even trekken terwijl je de rest maakt. Roer hiervoor de yoghurt en de mayonaise tot een papje en voeg geperste verse knoflook, peterselie en peper en zout toe. Laat afgedekt in de koelkast staan.

2. Schil en snijd de aardappels grof en doe deze in een pan met water. Leg de boerenkool bovenop de aardappels en breng het geheel aan de kook. Doe de deksel op de pan en laat de aardappels en boerenkool in 20 – 25 minuten gaar worden.

3. Snijd ondertussen de paprika, knoflook en ui fijn en bak deze samen met de shoarma in een koekenpan tot het vlees gaar is.

4. Giet de aardappels en boerenkool af en stamp dit met een aardappelstamper fijn. Voeg een klontje boter toe om het geheel iets smeuïger te maken.

5. Schep het shoarma-mengsel bij de boerenkoolstamppot in de pan en roer goed door. Serveer de boerenkoolstamppot met de knoflooksaus.

Heb je leftovers? Opbakken in de koekenpan de volgende dag! Héérlijk.

Boerenkoolstamppot meets broodje shoarma

Join the Conversation

  1. Anniek says:

    Hmm, oké… Het klinkt inderdaad een beetje gek, maar als ik er over nadenk zou het best wel eens lekker kunnen zijn ja! De combi van smaken lijkt me eigenlijk wel tof :) En leuk ook dat je de knoflooksaus ook zelf maakt, ga ik ook eens proberen!

  2. Margot says:

    Haha dit klinkt inderdaad een beetje raar, maar ik ben nu ook best nieuwsgierig!

  3. Catho says:

    hmm kan niet slecht zijn!

  4. Cheese and Chinese says:

    Haha wat geinig! Leuk dat je zo ontzettend veel met stamppotjes kan variëren eigenlijk.

  5. Ik vind boerenkool echt niks aan. De enige keer toen ik het lekker vond, was toen ik als klein meisje bij m’n oma een ovenschotel kreeg met boerenkool en, jawel: shoarma. Toen aten we het met aardappelschijfjes en gerapste kaas. Misschien wordt het na zo’n 10 jaar tijd om het eens op jouw manier te proberen!

  6. Shirley says:

    Toevallig had ik vorige week bloemkoolstamppot gemaakt met gyros er doorheen. Alleen dan geen knoflooksaus. Juist wel leuk toch een beetje uitproberen. Ik ben in ieder geval dol op boerenkool, dus ik zal deze onthouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close