Buffalomeatball broodjes

197

De meatball sub kennen we inmiddels allemaal wel toch? Het broodje van Subway met gehaktballetjes in tomatensaus. Lekker, maar voor mij iets te simpel. In ieder geval niet iets dat ik zou bestellen. Als minder saai alternatief bedacht ik deze buffalomeatball broodjes. Voor echte liefhebbers van buffalo chicken want vrijwel alle ingrediënten die ik daarvoor gebruik, gebruik ik ook voor deze broodjes. Vriend Tim heeft gesmúld van deze broodjes. Nu is dat niet zo heel lastig met broodjes waarvan het hoofdingrediënt vlees is, maar toch. Alle balletjes die we overhadden werden overigens een dag later wederom gebruikt als broodbeleg dus als je zou willen kun je de gehaktballetjes al een dag van tevoren bereiden. Het is een vrij simpel gerechtje, lekker makkelijk voor in het bijvoorbeeld het weekend als je zit te wachten op een lekkere lunch. Al zullen deze broodjes het hoogstwaarschijnlijk ook heel goed doen op een doordeweekse dag bij een kom soep. Als je wel eens buffalo chicken hebt gegeten dan weet je dat buffalosaus vrij zuur is. Als tegenhanger daarvoor is de toevoeging van blauwe kaas en frisse komkommer, al kun je de broodjes verder natuurlijk beleggen met ingrediënten die jij lekker vindt.

Buffalo meatball broodjes

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

4 van 1 stem

Buffalomeatball broodjes

Porties6 broodjes

Ingrediënten

Voor de buffalomeatballs:

  • 300 gr kipgehakt
  • 1 kleine rode ui gesnipperd
  • 1 teentje knoflook fijngehakt
  • 2 el hete pepersaus
  • 50 gr blauwe kaas + extra
  • 2 el verse peterselie fijngehakt
  • 2 el paneermeel

En verder:

  • 6 zachte witte puntjes
  • veldsla
  • komkommer

Instructies

  • Doe alle ingrediënten voor de buffalomeatballs bij elkaar in een kom. Kneed het geheel goed door en kneed kleine balletjes van de mix.
  • Bak de buffalomeatballs in een droge koekenpan (kipgehakt is vet genoeg van zichzelf) rondom bruin en van binnen gaar.
  • Snijd de witte puntjes aan de bovenkant open en beleg ze met veldsla en plakjes komkommer. Leg de warme gehaktballetjes in de broodjes.
  • Garneer de broodjes met extra blauwe kaas en desgewenst met verse peterselie. Besprenkel de broodjes voor extra pit nog met hete pepersaus.

Notities

*De beste pepersaus voor buffalo chicken is Frank's Hot Sauce! Deze is onder andere te koop bij Albert Heijn.

Join the Conversation

  1. Oh hier ga ik echt van watertanden!

  2. Mmm dit lijkt mij echt heel erg lekker. Ga ik zeker proberen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2020 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close