Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
4
van 1 stem
Buffalomeatball broodjes
Servings:
6
broodjes
Ingrediënten
Voor de buffalomeatballs:
300
gr
kipgehakt
1
kleine
rode ui
gesnipperd
1
teentje
knoflook
fijngehakt
2
el
hete pepersaus
50
gr
blauwe kaas
+ extra
2
el
verse peterselie
fijngehakt
2
el
paneermeel
En verder:
6
zachte witte puntjes
veldsla
komkommer
Instructies
Doe alle ingrediënten voor de buffalomeatballs bij elkaar in een kom. Kneed het geheel goed door en kneed kleine balletjes van de mix.
Bak de buffalomeatballs in een droge koekenpan (kipgehakt is vet genoeg van zichzelf) rondom bruin en van binnen gaar.
Snijd de witte puntjes aan de bovenkant open en beleg ze met veldsla en plakjes komkommer. Leg de warme gehaktballetjes in de broodjes.
Garneer de broodjes met extra blauwe kaas en desgewenst met verse peterselie. Besprenkel de broodjes voor extra pit nog met hete pepersaus.
Notities
*De beste pepersaus voor buffalo chicken is Frank's Hot Sauce! Deze is onder andere te koop bij Albert Heijn.