Rijstsalade met zalm in sojasaus, honing en knoflook

Omdat de zomer eraan zit te komen vinden we het fijn om af en toe wat lichtere gerechten met je te delen die bomvol groenten zitten. Dus daarom vandaag een hele lekkere rijstsalade die vól met groene groenten zit. Misschien zie je niet direct alles terug op de foto maar er zitten sojabonen in, bimi (al noemen ze dat tegenwoordig aspergebroccoli) en slierten rauwe courgette. En de boel is op smaak gebracht met o.a. verse gember, citroensap en sesamolie. Maar laten we even doorgaan naar de zalm. Want dat is toch wel de toevoeging die deze salade af maakt. De zalm heb ik in blokjes gesneden en gemarineerd in sojasaus, honing, knoflook en sesamolie. Een smaakvol geheel en het gaat perfect samen met de zalm. Lekker even in laten trekken en vervolgens bakken in de pan. Zo gaar als je zelf wilt, ik bakte ze door en door gaar. Vervolgens husselen met de salade en serveren aan jezelf.

Rijstsalade met zalm in sojasaus, honing en knoflook

5 van 1 stem

Rijstsalade met zalm in sojasaus, honing en knoflook

Als je zin hebt in een lichte maaltijd is deze Rijstsalade met Zalm in Sojasaus, met Honing en Knoflook een goede keus. De salade zit knettertjevol groene groenten en dankzij de rijst is de salade vullend genoeg om te dienen als avondeten.
Porties1 persoon
Moeilijkheidsgraad makkelijk
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 25 minuten
Waar te bewaren in de koelkast maar vers is 'ie het allerlekkerst

Ingrediënten

  • 75 g zilvervliesrijst
  • 170 g zalm - moot, in blokjes gesneden
  • 1/2 courgette - in slierten of geraspt
  • 75 g soja bonen
  • 100 g bimi
  • sesamzaadjes - voor garnering

Marinade voor de zalm

  • 1/2 el honing
  • 1 el sesamolie
  • 1 teentje knoflook - geraspt
  • 1,5 el sojasaus

Dressing

  • 3 el sesamolie
  • 1/2 cm verse gember - geraspt
  • 1,5 el citroensap
  • peper en zout

Instructies

  • Kook de zilvervliesrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Maak ondertussen de marinade voor de zalm door alle ingrediënten hiervoor met elkaar te mengen, en voeg de blokjes zalm eraan toe zodat de marinade erin kan trekken.
  • Maak ook de dressing door de ingrediënten hiervoor met elkaar te mengen, zet het bakje apart.
  • Zet twee pannen op het vuur en bak in de ene pan de zalmblokjes gaar, en in de andere pan verhit je een beetje sesamolie om daar de bimi in te bakken.
  • Maak ondertussen je bord of schaal op door de slierten of geraspte courgette erover te verdelen, samen met de sojabonen. Voeg de rijst eraan toe en wanneer het klaar is; de zalm en de bimi. Dressing en sesam erover en klaar!
Gang: hoofdgerecht, lunch
Keuken: Japans
Trefwoord: gezond, groenten, lichte maaltijd, maaltijdsalade, salade, vis, zalm

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Rijstsalade met zalm in sojasaus, honing en knoflook

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2020 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close