Buddhabowl met zoete aardappel en kikkererwten

2.6K

Denise had het al gauw in de smiezen toen ze haar All Day Bowls boek uitbracht: gerechten serveren in kommen is hip. Toegegeven, het eet natuurlijk ook wel erg makkelijk en bovendien vind ik gerechten in kommen serveren altijd een hoog comfort food gehalte hebben. Heerlijk met een kom eten op de bank, zalig. Eén van de gerechten die je in een kom serveert is een buddhabowl, eigenlijk een soort maaltijdsalade waarbij granen de basis vormen. Vergelijk het wat mij betreft met een pokébowl, de ingrediënten in onderstaand recept zijn alleen wat anders. Deze buddhabowl met zoete aardappel en kikkererwten vind ik een dikke aanrader voor een doordeweekse dag. Goed, het is wellicht niet het meest snelle gerecht maar het is wel erg lekker én gezond. Daarnaast kun je naar hartenlust met de ingrediënten variëren en is het bij uitstek een goed gerecht om restjes mee op te maken. Zelf at ik de buddhabowl geheel vegetarisch maar mocht je vlees willen toevoegen dan kan dit uiteraard ook. Je kunt er alle kanten mee op dus, lekker veelzijdig.

Buddhabowl met zoete aardappel en kikkererwten

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Buddhabowl met zoete aardappel en kikkererwten

5 van 1 stem

Buddha Bowl met zoete aardappel en kikkererwten

Porties2 personen

Ingrediënten

Voor de buddhabowl:

  • 1 middelgrote zoete aardappel in blokjes
  • 1 rode ui in partjes
  • 1,5 el balsamicoazijn
  • 200 gr kikkererwten uit blik
  • 1/2 tl komijnpoeder
  • 1/4 tl chilipoeder
  • 1/2 tl knoflookpoeder
  • peper en zout
  • 250 gr linzen/quinoamix van Zonnatura
  • 2 handenvol bladspinazie
  • 1 avocado in plakjes
  • geroosterde sesamzaadjes

Voor de sesamdressing:

  • 2 el mayonaise
  • 1 tl sesamolie
  • 1 teentje knoflook geraspt
  • sap van 1/2 citroen

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C. Doe de zoete aardappel samen met de rode ui, de balsamicoazijn, wat olijfolie en peper en zout in een ovenschaal. Schep het geheel goed om.
  • Rooster de zoete aardappel 25 minuten in het midden van de oven tot de aardappel zacht is geworden.
  • Verhit ondertussen een beetje olijfolie in een koekenpan. Bak hierin de kikkererwten samen met het komijnpoeder, chilipoeder en knoflookpoeder tot de kikkererwten krokanter worden.
  • Roer alle ingrediënten voor de dressing door elkaar.
  • Schep de linzen/quinoamix in diepe kommen. Verdeel de geroosterde zoete aardappel, gebakken kikkererwten, bladspinazie en avocado over de kommen.
  • Sprenkel de sesamdressing over de buddhabowls en garneer ze met geroosterde sesamzaadjes.

Notities

*Mocht je vlees aan dit gerecht willen toevoegen dan kan dit natuurlijk. Snijd 250gr kipfilet in blokjes en bak deze samen met wat peper en zout. Voeg dit toe aan de buddhabowl en halveer desnoods de hoeveelheid kikkererwten. 

Join the Conversation

  1. Ja! Dit ziet er super goed uit!! Ik heb hem opgeslagen en ga hem denk ik zondag of maandag eten!

  2. Marion says:

    Heerlijk deze ga ik binnenkort maken.

  3. Angie says:

    Ik heb dit vandaag klaargemaakt en wat is het lekker! Zo verassend hoe alles samen past. Je mist helemaal het vlees niet vind ik

    1. Wat leuk om te horen! Nee he? Ik miste het vlees ook totáál niet in dit gerecht!

  4. Nannet says:

    Net gemaakt en het was geweldig!! Verrassende combi van smaken, dit is nu al één van m’n favorieten :-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2020 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close