Witte chocolademousse met karamelpopcorn

630

Ik word altijd veel te enthousiast van kerstdesserts. Dat zijn wat mij betreft dé gerechten waarmee je lekker kunt uitpakken. Glitters, sterretjes, veel zoet gecombineerd met zout. Heerlijk vind ik het. Ik heb dan ook een extra maag speciaal voor toetjes. In de adventvideo van vandaag deel ik een recept voor witte chocolademousse met karamelpopcorn. Het recept voor de witte chocolademousse staat ook in mijn Guilty Pleasures Kookboek. De karamelpopcorn heb je in een handomdraai zelf gemaakt en is het allerlekkerst met zoute popcorn. De combinatie van zout met zoet is waanzinnig in dit dessert.


Klik hier als je de video niet kunt zien

Witte chocolademousse met karamelpopcorn

Witte chocolademousse met karamelpopcorn

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

witte chocolademousse met karamelpopcorn

3.43 van 7 stemmen

Witte chocolademousse met karamelpopcorn

Porties4 personen

Ingrediënten

  • 400 ml slagroom verdeeld in 100 en 300 ml
  • 1 eidooier
  • 1 el kristalsuiker
  • 150 gr witte chocolade
  • 1/2 zak zoute popcorn om te poppen
  • 100 gr kristalsuiker
  • 3 el water

Instructies

  • Doe 100 milliliter slagroom in een steelpannetje en verwarm dit tot de damp er vanaf komt. Niet laten koken!
  • Klop ondertussen de eidooier met de eetlepel kristalsuiker op tot een romig, lichtgeel mengsel. Schenk de warme slagroom bij het eimengsel terwijl je blijft kloppen. Schenk alles weer terug in de steelpan en verwarm alles nog even door.
  • Haal de pan van het vuur en doe de witte chocolade in de pan. Roer goed door tot de chocolade gesmolten is. Klop ondertussen de rest van de slagroom stijf.
  • Spatel de stijfgeklopte slagroom door het chocolademengsel. Schep het moussebeslag in glaasjes en zet deze in de koelkast tot de chocolademousse is opgesteven.
  • Pop de zak popcorn volgens de instructies in de magnetron. Doe de helft van de popcorn vervolgens in een bak. De andere helft kun je opsnoepen.
  • Doe de kristalsuiker en drie eetlepels water in een steelpannetje. Verwarm dit op middelhoogvuur tot het begint te bubbelen. Wacht tot het mengsel bruin kleurt en roer het dan met een garde constant door tot de karamel donkerbruin is gekleurd.
  • Schenk de warme karamel bij de zoute popcorn in de kom en schep alles goed om. Schep de karamelpopcorn op de witte chocolademousse in de glaasjes.

Join the Conversation

  1. Britt says:

    Oh wauw, alleen al om de looks zou je het voor je neus willen hebben, bijna te mooi om op te eten. Lijkt me wel delicious trouwens!

  2. Ziet er echt verrukkelijk uit!!

  3. Chantal says:

    Vanavond gemaakt en die popcorn was echt goddelijk combinatie vond ik iets te zoet dus ik denk dat ik het de volgende keer maak met een wat bittere pure chocolade. Maar voor de rasechte zoetekauw is dit echt een aanrader!!!

  4. Chantal says:

    Vanavond gemaakt en die popcorn was echt goddelijk!!! Combinatie vond ik zelf iets te zoet dus ik denk dat ik het de volgende keer maak met een wat bittere pure chocolade. Maar voor de rasechte zoetekauw is dit echt een aanrader!!!

  5. Patricia says:

    Wat een ontzettend leuk recept! Even een vraagje; wat is ongeveer de grootte van de glaasjes die je nodig hebt?

    1. Denk aan formaat whiskyglazen, dan zit je wel goed. Maar eigenlijk is het vooral afhankelijk van hoe groot je de porties wilt hebben :)

  6. Heyy,
    Allereerst wat een super leuke kerstrecepten van de afgelopen dagen,
    Ga morgen dit dessert ook maken voor de hele familie.
    Hoe lang moet ik er ongeveer voor uitrekken, aangezien de mouse ook nog moet opstijven?!
    Groetjes en hele fijne feestdagen!

    1. Justin says:

      3 tot 6 uur op koelkast temperatuur.

  7. Vandaag gemaakt
    Staat nu op te stijven in de koelkast
    Heb net geproefd, Hij is zalig
    Ga het alleen als vulling voor n taart gebruiken in combinatie met frambozenjam
    Moet volgens mij lukken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2020 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close