Stoofperentaartjes met vanilleroom en kaneelijs

728

Vorig jaar Kerst waren deze stoofperentaartjes met vanilleroom en kaneelijs het toetje dat bij ons op tafel kwam na het kerstdiner. Een zeer in de smaak vallend dessert want qua smaken is het niet te heftig en het valt ook niet als een blok op je maag. Het fijne aan dit toetje is dat je vrijwel ieder onderdeel al van tevoren klaar kunt maken zodat je op het moment suprême nog maar heel even in de keuken staat om alles samen te brengen. Ideaal toch? De stoofperen kun je natuurlijk zo maken zoals jij het lekker vindt, maar mocht je een hulpje nodig hebben dan heb ik hier een lekker recept voor je staan. Het kaneelijs kun je kant-en-klaar kopen, maar zelf maken is ook hartstikke leuk. Daarvoor deelde ik vorige week al een recept. Verder koop je de suikerschelpen kant-en-klaar in de supermarkt want die zijn gewoon hartstikke lekker als basis voor dit toetje. Voor een beetje kleur strooide ik wat grofgehakte pistachenootjes over de taartjes, maar dit hoef je natuurlijk niet te doen. Een hoop ‘maars’ en dat betekent maar een ding: met dit recept kun je het jezelf zo makkelijk of juist zo moeilijk maken als je wil.


Klik hier als je de video niet kunt zien

Stoofperentaartjes met vanilleroom en kaneelijs

Stoofperentaartjes met vanilleroom en kaneelijs

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Stoofperentaartjes met vanilleroom en kaneelijs

0 van 0 stemmen

Stoofperentaartjes met vanillebakkersroom en kaneelijs

Porties6 stuks

Ingrediënten

  • 6 suikerschelpen
  • 6 bollen kaneelijs
  • 3 stoofpeertjes - gehalveerd
  • 350 ml volle melk
  • 3 eidooiers
  • 1 vanillestokje
  • 65 gr kristalsuiker
  • 35 gr bloem
  • pistachenootjes - fijngehakt (optioneel)

Instructies

  • Doe de volle melk in een steelpannetje en voeg hier de suiker, en het leeggeschraapte vanillestokje + het vanillemerg aan toe.
  • Verwarm de melk tot er damp vanaf komt en de suiker is gesmolten. De melk hoeft niet te koken.
  • Klop ondertussen de eidooiers samen met de bloem in een andere kom los.
  • Vis het vanillestokje uit de warme melk en schenk al kloppend een deel van de warme melk bij de eidooiers.
  • Schenk alles weer terug in de pan en breng de vanilleroom al kloppend aan de kook. Laat een paar minuten zachtjes kokend indikken.
  • Schenk de dikker geworden vanilleroom in een kom, dek deze af en laat de banketbakkersroom in de koelkast opstijven.
  • Schep de suikerschelpen vol met de banketbakkersroom en leg op iedere schelp een bolletje kaneelijs.
  • Snijd de gehalveerde stoofpeertjes een beetje in en drapeer ze tegen het bolletje kaneelijs aan.
  • Strooi desgewenst pistachenootjes over de stoofperentaartjes en serveer ze direct.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2020 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close