Fastfood Friday: Kip cordon blue tosti

Kip Cordon bleu, ik deed vroeger altijd een klein dansje als we deze gingen eten met gebakken aardappeltjes en doperwtjes samen, want stiekem vind ik zo’n simpele kipschnitzel met ham en kaas heel erg lekker. Ik merk dat ik de laatste tijd steeds meer van de warme broodjes ben en hieronder vallen ook tosti’s. En hoe lekker klinkt een kip cordon bleu tosti? Boterig en krokant brood, gekruide kip, lekker veel gesmolten kaas en ham… Ik weet niet hoor, maar ik vind het een prima lunch of broodje om bij de soep te serveren! Voor deze Fastfood Friday ging ik aan de slag met deze tosti en het resultaat was top. Zoals altijd ging het eten richting de collega’s van Tim voor de lunch en ook zij hebben ervan genoten. Om de tosti iets meer guilty te maken maakte ik er een dubbeldekker van. Dubbel zoveel kaas, dubbel zoveel kip, dubbel zoveel ham. YES!


Klik hier als je de video niet kunt zien

Kip Cordon Bleu tosti

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Kip Cordon Bleu tosti

No ratings yet

Kip cordon blue tosti

Porties2 stuks

Ingrediënten

  • 2 kipfilets
  • 6 sneetjes wit Casinobrood
  • 4 plakken achterham
  • 4 plakken belegen kaas
  • knoflookpoeder
  • uipoeder
  • peper en zout
  • boter

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed de bakplaat met een vel bakpapier.
  • Snijd de kipfilets doormidden op zo'n manier dat je vier plattere kipfilets krijgt.
  • Meng een hoeveelheid knoflook- en uipoeder met peper en zout. Bestrooi de kipfilets aan weerszijden met het specerijenmengsel.
  • Verhit een beetje olie of boter in een pan en bak hierin de gekruide kipfilets gaar.
  • Neem een sneetje brood en leg hier een plak kaas en ham op. Leg hier vervolgens één gebakken kipfilet bovenop, gevolgd door een tweede sneetje casinobrood. Leg op deze sandwich nog een plak kaas, ham, gebakken kipfilet en tot slot een derde sneetje brood.
  • Smeer de dubbeldekkertosti aan beide kanten in met boter of margarine en bak de tosti aan weerszijden een beetje bruin in de koekenpan waarin je zojuist de kip hebt gebakken.
  • Leg de tosti's zodra ze bruin kleuren op de bakplaat en schuif ze nog 10 minuten in de voorverwarmde oven om ze krokant te maken en ervoor te zorgen dat de kaas smelt.

Join the Conversation

  1. Oh .. my .. god! Dit moet ik proberen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close