Fastfood Friday: McChicken

Na een paar weken geen burgers te hebben behandeld in Fastfood Friday vond ik het daar wel weer tijd voor worden, burgers lijken immers toch hetgeen te zijn waar we aan denken bij fastfood. Deze keer maakte ik er weer een van de McDonald’s en wil de McChicken. Dodelijk simpel om te maken en wel iets anders van smaak (ik gebruik natuurlijk verse kipfilet en geen gemalen restvlees!) maar oh zo lekker.

Wat heb je nodig? (2 burgers)

  • 2 hamburgerbroodjes
  • 2 kipfilets
  • ijsbergsla
  • 3 eetlepels mayonaise (niet te zuur)
  • ¼ theelepel uipoeder

Voor het beslag:

  • 1 ei + een kopje water
  • bloem
  • uipoeder
  • knoflookpoeder
  • peper en zout

1. Zet eerst alles klaar voor het beslag. Klop het ei los met het water in een kommetje en voeg uipoeder, knoflookpoeder, peper en zout naar smaak aan de bloem toe. Stort de bloem vervolgens in een ondiepe kom of op een bord.

2. Leg de kipfilets tussen plasticfolie en sla ze met behulp van een vleeshamer of deegroller plat tot ongeveer een halve centimeter dikte.

3. Snijd een cirkel uit de platgeslagen kipfilets ter grootte van de hamburgerbroodjes. De kip die je overhoudt kun je ergens anders voor gebruiken.

4. Wentel de kipburgers door het eimengsel, de bloem en vervolgens nogmaals door het ei en de bloem. Frituur de burgers in de frituurpan op 180°C in ongeveer vijf minuten goudbruin en gaar.

5. Leg de hamburgerbroodjes tijdens het frituren zo’n tien seconden in de magnetron om ze zachter en minder droog te maken.

6. Meng de uipoeder met de mayonaise voor de McChickensaus (ja echt, zó makkelijk is ‘ie!).

7. Snijd de hamburgerbroodjes open, leg hier de kipburger op en top deze af met ijsbergsla en de McChickensaus.

Eet de McChicken met de homemade frietjes van McDonald’s en een Oreo Cookie shake. Jum!

McChicken

McChicken

Join the Conversation

  1. Sabrina says:

    Ziet er goed uit!

  2. xhannahs says:

    Ziet er echt weer lekker uit!

  3. Brenda says:

    Samen met de Mc kroket mn lievelings :) Hij is echt goed gelukt zeg. Dat (veel te makkelijke) sausje ga ik zeker maken, en dan meteen maar de hele burger ;)

  4. MySimplySpecial says:

    Dat ziet er weer goed uit!

  5. Tiffany says:

    Die ziet er lekkerder uit dan de mcchicken van de mac!!

  6. Susanne says:

    wow net echt! Ik vind McDonalds niet te eten (behalve de mckroket) maar ik denk dat ik deze zelfgemaakt versie wel lust!

    1. Sabine Author says:

      Kijk dan ook eens naar de zelfgemaakte Big Mac en Quarter Pounder ;)

  7. Simone says:

    Oooh wat ziet dat er goed uit zeg!

  8. Daphne says:

    Bij mijn volgende McD-craving ga ik dit zeker maken! Wat doodsimpel zeg!

  9. Diana says:

    Wat ziet dat er heerlijk uit! Denk dat ik ’t toch maar eens zelf ga maken

  10. Debbie says:

    Jammie wat lekker zeg

  11. Chantal Branco says:

    Hoi Sabine, hoeveel knoflook- en uipoeder moet je voor het beslag gebruiken?

    1. Sabine Author says:

      Een beetje naar smaak eigenlijk. Vaak gebruik ik een kwart tot een halve theelepel van beide.

  12. Karolien says:

    Ziet er super lekker uit!
    Een vraagje: kan je de kip ook in de oven bakken ipv te frituren? Of kan ik ze dan beter in de pan bakken? Ik heb namelijk geen friteuse :)
    Bedankt!

    1. Sabine Author says:

      Dat kan, al zou ik dan wel het beslag achterwege laten want dat is natuurlijk heel nat. Dan kun je er beter voor kiezen om de kip te paneren (met bloem en paneermeel). Ook lekker hoor!

  13. Niels p. says:

    ziet er goed uit, echter snap ik niet hoe iedereen erbij komt dat er mayonaise word gebruikt voor de mcchicken..
    Er word een speciale “eggless sauce” gebruikt. En geen mayonaise.

    1. Ricardo says:

      Er zit gewoon ei in hoor. Om precies te zijn is dit de officiële ingredientenlijst. Er zit dus helemaal geen ui in, maar wel mosterd en suiker. En mayonaise dus ( eigeel, olie, azijn )

      McChicken® Sauce: Soybean oil, water, prepared mustard (water, mustard seed, vinegar, salt, mustard bran),
      liquid egg yolk, vinegar, sugar, salt, xanthan gum, potassium sorbate, calcium disodium EDTA. CONTAINS: EGG,
      MUSTARD.

      1. Eggless Saus
        Water, raapzaadolie, gemodificeerd maïszetmeel, suiker, witte azijn, zout, mosterdmeel, bindmiddel (xanthaangom), conserveermiddel (kaliumsorbaat), citroensapconcentraat

        Dacht het niet ;-)

  14. Annelies says:

    Welke mayonaise gebruik je hiervoor?

    1. Sabine Author says:

      Hellmann’s.

  15. Menno says:

    de’gewone sladressing van Calvé komt ook erg in de buurt van de mc chickensaus

  16. Karin says:

    Ik zou kippendij gebruiken is wat vetter maar vele maal malser als kipfilet.
    Qua smaakbeleving ook een stuk beter .

    1. Sabine Author says:

      Sowieso is kippendij veel lekkerder, maar de bedoeling van dit recept is om de McChicken van McDonald’s na te maken, niet om de lekkerste kipburger te maken ;-)

  17. Mirjam says:

    Hoi, misschien lees ik er he-Le-maal overheen, maar hoeveel bloem moet ik gebruiken??? ;-)

  18. Lisanne says:

    Lijkt me heerlijk! Deze komt op het menu volgende week. Kan dit ook met Zaanse Mayo of heeft deze een te uitgesproken smaak?

    1. Sabine Author says:

      Het kan natuurlijk altijd, ik zou persoonlijk geen andere mayonaise in huis halen voor dit recept als je Zaanse in huis hebt. Maar de smaak is inderdaad wel iets anders.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close