Verwennerij: Afternoon Tea @ Okura Amsterdam

Hoewel ik er vrijwel nooit kom heeft het Okura hotel in Amsterdam een speciaal plekje in mijn hart. In dit hotel bezocht ik namelijk één van de eerste persevenementen waarvoor ik was uitgenodigd als beginnende blogger, een herinnering die me altijd bij is gebleven want het was zo onwijs gaaf! In de kookstudio beneden mocht ik namelijk een sushiworkshop volgen, georganiseerd door Kikkoman. Toen er een uitnodiging in mijn inbox belandde voor een Afternoon Tea in dit hotel twijfelde ik dan ook geen seconde. Goed, het was even wat puzzelen met onze agenda’s maar uiteindelijk lukte het en dompelde ik me een paar uur onder in ultieme Japans-Westerse verwennerij.

Afternoon Tea @ Okura

Sinds afgelopen oktober kun je ieder weekend tussen 15.00 en 17.00u bij Hotel Okura Amsterdam terecht voor de Afternoon Tea. De Afternoon Tea bij Hotel Okura Amsterdam brengt Westerse en Oosterse invloeden samen en de gerechten worden in verschillende gangen gepresenteerd. Geen typische etagère vol hartige en zoete snacks dus! Bij iedere gang wordt een bijpassende thee geschonken door serveersters in traditionele kimono’s.

De Afternoon Tea wordt ieder weekend geserveerd in de lobby van het hotel. Hier kun je plaatsnemen op een van de vele comfortabele stoelen of banken en hierdoor voel je je heerlijk op je gemak. Geen ‘stijfheid’ aan klassiek gedekte tafels maar meer het gevoel van gezellig borrelen in een ietwat luxere setting.

Afternoon Tea @ Okura
De amuse: een ’tacoschelpje’ van witte chocolade, gevuld met kastanjecrème, framboos en sudachi.

Het menu (spoilers!)

Als je van plan bent om de Afternoon Tea te boeken bij Hotel Okura Amsterdam dan raad ik je van tevoren vast aan om niet te lunchen. Alle hapjes bij elkaar zijn namelijk meer dan voldoende om ervoor te zorgen dat je goed vol zit. Hieronder ga ik het menu met je delen zoals ik hem mocht proeven dus mocht je van plan zijn deze Afternoon Tea te boeken en alles een verrassing wil laten, sla het stukje hieronder dan even over.

Zoals ik al zei wordt de Afternoon Tea gepresenteerd in diverse gangen. Er wordt afgetrapt met een amuse en een kickstarter om het smaakpallet een boost te geven. De Amuse bestaat uit een ’tacoschelpje’ van witte chocolade, gevuld met kastanjecrème, framboos en sudachi, een soort Japanse limoen. Een pareltje om te zien en nog mooier om te eten want wauw, wat is dit een goede start. Ook de kickstarter is erg lekker. Gemaakt met onder andere frisse komkommer waardoor je gehele smaakpallet geneutraliseerd wordt en klaargestoomd wordt voor de rest van de gangen.

Afternoon Tea @ Okura

Afternoon Tea @ Okura
“Tuna Tataki”
Afternoon Tea @ Okura
“Chicken pie”

Vervolgens worden verschillende hartige hapjes geserveerd in combinatie met een lichte groene thee. Er lagen drie hartige hapjes op mijn dienblaadje:

 • Tuna Tataki: Een toastje van zuurdesembrood, afgetopt met tonijn tataki (bij mij iets anders bereid in verband met mijn toenmalige zwangerschap), gember, sojamayonaise en verschillende groenten;
 • Egg and Cocotte: een zachtgegaard eitje met citroencrème, tijmsiroop en ikura, zalmeitjes.
 • Chicken Pie: een klein hartig taartje met gekonfijte kip, paddenstoelen en prei.

Hoewel het kiptaartje absolute favoriet was bij mij, de gekonfijte kip was zo boterzacht, verraste het zachte eitje mij enórm. Ik ben sowieso al gek op die knappende zalmeitjes wanneer je ze doorbijt, maar de frisse citroencrème combineert zó goed met het zachtgegaarde eitje waardoor je het idee hebt alsof je stiekem een toetje eet in plaats van een hartig gerechtje. Heel bijzonder en verrukkelijk.

Afternoon Tea @ Okura

Afternoon Tea @ Okura
Cakerol van matcha-cake met kastanjecrème en Yuzu

De derde gang bestaat uit een flinke hoeveelheid zoete snackjes, geserveerd met twee bijpassende soorten thee. Alle zoetigheden op een rij:

 • Mini taartje met peer en citroen;
 • Cakerol gemaakt van matcha-cake, gevuld met kastanje en yuzu, een citrusvruchtje;
 • Pecan-chocolade macaron;
 • Appel-bramentaartje;
 • Brioche met chocolade en mascarpone;
 • Gâteau nantais: een zacht amandel-rum cakeje uit Nantes, Frankrijk;
 • Mini Jésuite: een amandelgebakje uit de Bordeaux, Frankrijk.

Het meest verrast was ik door de cakerol. Ik heb een hekel aan matcha, vind het echt niet lekker maar gek genoeg proefde ik de matcha niet heel erg in de cake. Waar de cakerol me onwijs aan deed denken was een Split-ijsje, het smaakte nagenoeg hetzelfde: romig en lekker fris. Ik had het geen probleem gevonden om hier een hele cakerol van mee naar huis te nemen, haha. Ook de andere zoetigheden waren erg smaakvol en gingen goed samen met de twee soorten thee die we erbij geserveerd kregen.

Bommetje vol zaten we na bovenstaande Afternoon Tea. Zo vol dat mijn tafelgenoot en ik de laatste paar zoete snacks maar besloten te delen. Een goed teken want als ik ergens een hekel aan heb is met een hongergevoel weggaan als je ergens bent wezen eten.

Kost dat?

Ik neem het je niet kwalijk als je jouw portemonnee al leeg getrokken ziet worden op het moment dat je bovenstaande plaatjes ziet want hoe kunstiger gerechtjes er vaak uitzien, hoe duurder ze zijn. Maar bij Hotel Okura Amsterdam valt het echt mee! Voor de drie-gangen Afternoon Tea betaal je namelijk €48 per persoon. Dit is inclusief alle zoete en hartige snackjes en drie verschillende soorten thee. Wil je de Afternoon Tea starten met een glas champagne dan kan dit ook, dan betaal je €59 per persoon voor het gehele arrangement. Uiteraard is dit niet te vergelijken met een standaard high tea bij jouw favoriete lunchroom, maar het niveau bij Hotel Okura Amsterdam is dan ook wel aanzienlijk anders. De Afternoon Tea bij Hotel Okura Amsterdam boek je als je jezelf en/of een ander echt wil verwennen en wilt laten genieten van culinaire hoogstandjes.

Pff, bij het schrijven van dit stuk en het zien van de foto’s loopt het water me alweer in de mond. Ik vond de Afternoon Tea bij Hotel Okura Amsterdam zo lekker en ook zo gezellig omdat je heerlijk in de lobby van het hotel zit en dus rumoer om je heen hebt.

Laat het chique imago van het Okura in Amsterdam alsjeblieft geen reden zijn om niet te gaan, ik heb tijdens de paar uur dat ik in de lobby zat veel zakenmensen in pak gezien, maar óók toeristen in spijkerbroek en een t-shirt. De Afternoon Tea is voor iedereen boekbaar en toegankelijk en je mist echt iets als je jezelf deze verwennerij niet een keertje gunt.

Voor reserveringen van de Afternoon Tea kun je contact opnemen met het team restaurant reserveringen via restaurans@okura.nl of telefonisch via 020 6787 450.

Ik ben vrijblijvend uitgenodigd om deze Afternoon Tea te mogen ervaren maar ik ben niet betaald voor het schrijven van dit artikel of het delen van een positieve ervaring. 

Join the Conversation

 1. Christa says:

  Vind dit soort berichten zo leuk! Kun je nog meer high end/speciale high tea’s testen? Of andere soorten plekken waar je kleine/meerdere hapjes kunt proberen? Normaal gesproken ga ik niet zo snel naar een high end restaurant, maar op deze manier kun je toch zulke dingen proberen. Ik ga het snel boeken. ;)

  1. Sabine Author says:

   Wat een leuk idee! Zal eens kijken of ik er iets mee kan doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close