Abrikozentaartjes met jam en pistache

gesponsord

Vorige week was ik door Hero uitgenodigd om deel te nemen aan een workshop taartjes maken bij Petit Gateau in Amsterdam. Petit Gateau is als je het mij vraagt een van de beste plekken om heen te gaan als je zin hebt in iets zoets. Hun taartjes (of tartelettes, hoe je ze ook wilt noemen) behoren tot de lekkerste van Amsterdam en iedere keer als ik de zaak binnenloop komt de geur van versgebakken taart mijn neus binnen drijven. Héérlijk. Omdat ik jullie die geur én de smaak niet wil onthouden ging ik voor OMF aan de slag met mijn eigen taartje. Mijn ‘Petit Hero’ want ik maak gebruik van één van de fruitjams van Hero. Met het oog op de zomer maakte ik Abrikozentaartjes met jam en pistache. Niet alleen waanzinnig lekker, het ziet er ook nog eens onwijs gezellig uit. En zo moeilijk zijn ze niet om te maken dus aan de slag!

Hero Jam Studio

Eerst nog even iets anders voordat we aan de slag gaan met het maken van de taartjes. Hero heeft onlangs de Hero Jam Studio gelanceerd. De Hero Jam Studio is een online platform waar je eindeloos veel inspiratie vindt voor het gebruiken van jam. In Nederland zijn we natuurlijk allemaal bekend met jam als broodbeleg, maar je kunt het product voor zoveel meer doeleinden gebruiken. Ik geef je al een beetje inspiratie met deze taartjes, maar wist je dat je er ook goed mee kunt koken? Of het kunt gebruiken in desserts? Als je dol bent op jam moet je zeker eens in de Hero Jam Studio gaan kijken. Ook omdat je er kans kunt maken op waanzinnige apparatuur van KitchenAid (sst!).

Nu gaan we bakken!

Abrikozentaartjes met jam en pistache

Abrikozentaartjes met jam en pistache

Wat heb je nodig? (12 – 15 taartjes van ± 8cm ∅)

  • 300 gram bloem
  • 1 theelepel zout
  • 120 gram poedersuiker
  • 50 gram amandelmeel
  • 200 gram koude boter
  • 1 ei (maat M)
  • ½ potje Hero Original Abrikozen
  • 3 – 4 verse abrikozen
  • honing
  • pistache

Abrikozentaartjes met jam en pistache

1. Doe de bloem, het zout, de poedersuiker en het amandelmeel bij elkaar in een kom. Voeg de koude boter in kleine stukjes toe en kneed het geheel met je handen tot een kruimelig deeg.

2. Voeg het ei toe en kneed alles tot een soepel taartdeeg. Pak het deeg in plasticfolie in en leg het minimaal 30 minuten in de koelkast te rusten.

3. Schil ondertussen de abrikozen, verwijder de pit en snijd ze in vieren. Roer de jam een beetje los met een lepel.

4. Verwarm de oven voor op 170°C en bekleed de bakplaat met een vel bakpapier.

5. Bebloem het aanrecht lichtjes en rol het taartdeeg uit tot een plak van zo’n 3 – 4 mm dik. Steek met behulp van een koek uitsteker van 10 cm groot rondjes uit het deeg.

6. Drapeer het taartdeeg in taartvormpjes of koek uitstekers van 8 cm groot en zorg hierbij voor een opstaand randje. Mocht je nou geen taartvormpjes of niet zoveel koek uitstekers hebben, dan kun je met dit recept ook één taartje maken van 18 – 20 cm doorsnede.

7. Vul de taartjes met Hero Original Abrikozen. Druk in het midden van ieder taartje een kwart abrikoos en lak de abrikozen met de honing.

8. Bak de taartjes in het midden van de oven in 20 – 25 minuten goudbruin en gaar. Laat ze even afkoelen op het aanrecht.

9. Hak de pistache grof en strooi deze over de abrikozentaartjes. Serveer de taartjes direct of bewaar ze luchtdicht in de koelkast.

Abrikozentaartjes met jam en pistache

Dit artikel is mede mogelijk gemaakt door Hero

ohmyfoodness nl&sz=1x1&t=campaign%3Dohmyfoodness nl 429692164 1
ohmyfoodness nl article&sz=1x1&t=campaign%3Dohmyfoodness nl article 429692164 1

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

abrikozentaartjes jam pistache

Join the Conversation

  1. Wat een mooi en feestelijk taartje, abrikozen en pistache lijkt me ook echt een heerlijke combi!

  2. Rowan says:

    Lijkt mij echt super leuk, zo’n workshop! De taartjes zien er heerlijk en prachtig uit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close