Een aantal jaar geleden zijn Tobias en ik drie weken in Thailand geweest. Das was een hele fijne reis en we hebben op onze manier leuke plekken gezien van het land. Onze manier houdt in; een paar dagen hier, een paar dagen daar. Veel zien, maar ook echt veel ontspannen en genieten van al het moois dat zo’n plek te bieden heeft. Als we tijdens zo’n reis in de wat drukkere, stadse gebieden zijn, dan vinden we het allebei heerlijk om over avondmarkten te struinen en hier en daar wat lekkers te eten. Voor Tobias is dat vaak, en veel pad thai. Een echt Thais streetfood gerechtje. Ik zwicht altijd voor de zoete dingen, zoals dus mango met sticky rice. Écht heel erg lekker en echt iets van daar.
Voor OMF wilde ik eigenlijk een mango crumble maken. Met inderdaad, alleen mango. Maar omdat ik bij mango vaak direct denk aan de combinatie met sticky rice, bedacht ik dat het best wel eens heel erg lekker zou kunnen zijn om dit samen onder een laag crumble te stoppen. En JA. Goed gelukt. Een combi eigenlijk van de Nederlandse en de Thaise keuken. Leuk om als dessert te serveren!
Mango Sticky Rice Crumble
Ingrediënten
- 125 gram kleefrijst
- 125 ml kokosmelk
- 50 gram suiker
- snuf zout
- 500 gram mango uit de diepvries
- 150 gram bloem
- 95 gram roomboter
- 75 gram suiker
- een handje geraspte kokos
Instructies
- LET OP: Laat de kleefrijst een nacht weken in water.
- Kook de kleefrijst zacht totdat deze gaar is en giet af.
- Breng de kokosmelk zachtjes aan de kook en los de 50 gram suiker erin op. Voeg ook de snuf zout toe.
- Voeg de kleefrijst aan de kokosmelk toe en roer even door.
- Meng de mango erdoor en stort alles in een kleine ovenschaal.
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Meng nu de boter met de 75 gram suiker en bloem en verkruimel dit boven de rijst met mango. Schuif in de oven voor 20-30 minuten. Goed als de crumble een bruin kleurtje heeft.
- Serveer met een beetje geraspte kokos erover.
Vraagje… Doe je de mango er bevroren in..?