Lunchpita met Hüttenkäse-Tonijnsalade

Gesponsord – Pitabroodjes, ik leerde ze thuis eten met alleen shoarma en knoflooksaus maar tegenwoordig weet ik wel beter. Het is zo’n makkelijke to-go voor bijvoorbeeld de lunch en de broodjes zijn werkelijk te vullen met alles wat je maar kunt verzinnen. Deze keer maakte ik een Lunchpita met Hüttenkäse-tonijnsalade. Hüttenkäse is een bijzonder fijn product om te gebruiken ter vervanging van de vettere mayonaise. Hüttenkäse is een frisse kaassoort dat rijk is aan eiwit. Hierdoor is het voor mij ideaal omdat ik vanwege CrossFit aardig wat eiwitten nodig heb, eiwitten dragen namelijk bij aan sneller spierherstel na het trainen. En daarnaast is een gevarieerde, evenwichtige voeding én een gezonde levensstijl ook gewoon heel belangrijk. Deze tonijnsalade is dankzij de Hüttenkäse ook een stuk frisser dan de tonijnsalade die ik doorgaans met mayonaise maak. En dat maakt de salade weer ideaal voor de zomer. Ik zie mijzelf al zitten met deze pitabroodjes hoor. In de zon, zonnebril op, groot glas verkoelend drinken erbij. Jum! Kijk je mee naar het recept?

huttenkase_tonijnsalade

Wat heb je nodig? (2 pitabroodjes)

  • 2 grote pita’s
  • 1 blikje tonijn op water
  • ½ appel
  • 1 sjalot
  • 100 gram Hüttenkäse
  • 1 theelepel pittige mosterd
  • 40 gram ijsbergsla
  • peper en zout

1. Breng de Hüttenkäse op smaak met peper en zout en roer hier de pittige mosterd door.

2. Laat de tonijn goed uitlekken en pluk deze met een vork uit het blikje. Roer de tonijn door de Hüttenkäse.

3. Was de appel en snijd deze in kleine blokjes. Snipper ook de sjalot. Was de ijsbergsla en snijd deze in smalle reepjes.

4. Schep de appel, sjalot en ijsbergsla luchtig door de Hüttenkäse en proef de salade. Breng desgewenst op smaak met peper en zout.

5. Rooster de pitabroodjes even kort in de oven of in een broodrooster. Snijd ze open en vul de pita’s met de Hüttenkäse-tonijnsalade. Serveer de broodjes direct.

Heb je zelf ook een lekker recept met Hüttenkäse? Deel jouw recept dan op social media en gebruik daarbij dan #lekkerlicht! Of check de website voor meer inspiratie!

Pita met Huttenkase-tonijnsalade

Dit is een gesponsord artikel

ohmyfoodness nl&sz=1x1&t=campaign%3Dohmyfoodness nl 291921604
ohmyfoodness nl article&sz=1x1&t=campaign%3Dohmyfoodness nl article 291921604
adServer

Join the Conversation

  1. Lotte says:

    Guilty pleasure! Ik maakte zoiets wel een met kaas. (tuna melt <3) Nu ik vega eet is de nep tonyn van de vega slager ook een goede oplossing. Ziet er lekker uit Sabine! Ik heb nog een blikje tonijn en huttenkase heb ik ook! Lunch voor mijn vriendje haha. Fijne vrijdag :)

  2. veronique says:

    Jummie! Die komt op de to eat list! Fijne zonnige vrijdag

  3. Margot says:

    Fijn recept! Hier kom je de middag wel op door.

  4. Perfect getimed recept voor deze zonnige dag, ik wilde net naar de supermarkt gaan om boodschappen te halen voor een dag aan het meer!

  5. Lindadegraaf says:

    Omg wat een goed idee! Ziet er zo lekker uit die gaan we proberen!

  6. nicole says:

    Deze komt op de tafel vandaag, lekker met dit mooie weer

  7. Danique says:

    Jammie! Ziet er erg lekker uit!

  8. Pitabroodjes zijn heerlijk, wat een leuke variatie! Leuk recept!

  9. Susanne says:

    Zo toevallig, dit recept liet m’n moeder me net zien om morgen te eten haha. Lijkt me super lekker! Heb nog nooit tonijn in combinatie met appel op dus ben vooral daar naar benieuwd ;)

  10. Mariska says:

    Net gemaakt en erg van gesmuld, bedankt voor het recept!

  11. Marja says:

    Wat een heerlijk lunchbroodje, zo gemaakt en zo lekker!!! Vandaag ga ik het proberen met stukjes gedroogde abrikoos (ben de appel vergeten)!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close