Lunch met gebakken champignons en toast

Ik ben gék op champignons en het liefst eet ik ze bij elke maaltijd. Maar ondanks dat ik er nooit genoeg van krijg, vind ik wel dat het bij een maaltijd in balans moet zijn. Vandaar dat het wel eens voor wil komen als ik bijvoorbeeld een gehaktpizza of de pasta van gisteren maak, ik champignons over houd. En mocht ik de volgende dag dan thuis zijn, dan vind ik het heerlijk voor bij de lunch!

Champignons kun je op talloze manieren bewerken. Zo kun je ze vullen en in de oven zetten, of door een eitje bakken voor een boerenomelet. Maar zelf vind ik het lekker om de champignons op te bakken en te eten met toast. Wanneer het als lunch dient dan!

Hetgeen dat ik doe is de champignons in vieren snijden, om het wel herkenbaar te houden, en in een klein drupje olie bakken. Wanneer de champignons gaar zijn bestrooi ik ze met wat zout en tijm. Ondertussen heb ik mijn zonnebloempit brood al geroosterd en besmeerd met heerlijke tapenade. En in no-time heb je een gevarieerde lunch op tafel staan, die ook nog eens hartstikke gezond is!

Join the Conversation

 1. Lieke says:

  Mjam mjam!

 2. Wat voor tapenade heb je gebruikt? Ziet er lekker uit allemaal!

  1. Ik heb de “Tapenade Di pompedoro e peperoncino” van Sacla Italia gebruikt. Deze is te koop bij Xenos. Lekker hoor, is een tapenade van tomaat en chili dus iets pittiger dan normaal.

 3. hmm…ziet er superlekker uit! :D

 4. Priscilla says:

  Super lekker! Ik ben gek op champignons. Ik eet ze ook graag met brood, is ook een van mijn favoriete voorgerechten :-)

 5. Oh yum! Wat hou ik toch van jullie blog! Elke keer komt er wel wat lekkers voorbij <3

 6. Jum, ga ik zeker proberen!!

 7. Ik houd ook zo van champignons :) ziet er heerlijk uit!

 8. Boh, wat zou ik dát nu graag eten :D Ziet er erggg delicious uit!

 9. Oh ziet er lekker uit!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Close
© 2011-2022 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close