Er zijn mensen die voor de feestdagen precies genoeg eten in huis halen om iedereen te voorzien. Die zich kunnen inhouden bij het zoveelste pakje kerstkransjes. Zo ben ik niet. Sowieso ligt onze snoeplade vrijwel altijd vol want zoals jullie weten krijg ik nogal wat thuisgestuurd voor Ohmyfoodness, maar in december is dit helemáál erg. En alsnog kan ik maar zo iets meenemen uit de supermarkt. We kunnen dan ook altijd tot ver na Oud & Nieuw doen met Sinterklaas en Kerst snacks. Mocht jij nou iemand zijn die ook altijd leftovers heeft dan heb ik vandaag een fijn recept voor je: leftover Rocky Road! In dit geval met kerstsnoep maar je kunt natuurlijk alle leftovers hiervoor gebruiken. Normaal gesproken maak je Rocky Road met o.a. koek en marshmallow maar in mijn versie zitten roomboterkoekjes, zuurstok en wat chocolade. Ik heb het geheel iets opgefleurd met kerst sprinkles want dat maakt het leven gewoon leuker.
Leftover Rocky Road met kerstsnoep
Benodigdheden
- vierkante bakvorm van 20x20 cm
- vel bakpapier
- steelpannetje
Ingrediënten
- 400 g melkchocolade - in stukken
- 150 g ongezouten roomboter
- 2 el witte basterdsuiker
- leftover kerstsnoep
Instructies
- Bekleed de bakvorm met een vel bakpapier zodat je de Rocky Road straks makkelijk uit de vorm kunt halen.
- Doe de melkchocolade, boter en witte basterdsuiker bij elkaar in een steelpan. Verwarm het geheel tot de chocolade en de boter helemaal gesmolten zijn.
- Breek het kerstsnoep dat je hebt in grove stukken en schep dit door de chocolade/botermix.
- Schep de hele mix in de bakvorm en verdeel het zo evenredig mogelijk.
- Decoreer als je dit wilt de Rocky Road aan de bovenkant nu nog met kerstsnoep, -sprinkles of andere ingrediënten.
- Zet de bakvorm minimaal 2 uur in de koelkast zodat de Rocky Road hard kan worden.
Bewaar dit recept op Pinterest!
Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.