Oké, eerlijk zeggen; wie zet er niet een glas met kaasstengels op tafel tijdens een verjaardag of feestje? Ja toch. Dat doen we toch allemaal? Nou, dat bedoel ik. Het is ook gewoon een makkelijke en lekkere snack en ik moet toegeven dat ze hier regelmatig gekocht worden ook al staat er géén feestje op de planning. We maken er gewoon zelf een feestje van en dat doe je dus nóg meer door die geliefde kaasstengels eens zelf te maken. Het is echt ongelofelijk makkelijk, zo gedaan ook. De repen bladerdeeg schuif je in de oven (uiteraard voorzien van een laagje losgeklopt ei, tijm en een lekkere lading geraspte geitenkaas) en terwijl ze bakken bereid je de laatste stap alweer voor. En dat is het verse geitenkaasje snijden in plakken, en de repen Parmaham van elkaar los trekken. Zo simpel is het inderdaad. Wanneer de kaasstengels afgekoeld zijn maak je er de feestelijke variant van zoals je hierboven en hieronder op de foto ziet en klaar zijn je kaasstengels met geitenkaas, honing en parmaham.
De moeite waard om eens te maken toch?
Het fijne aan deze kaasstengels is dat je ze al prima van tevoren kunt maken. Goed, nu ben je daar voor oudejaarsavond wellicht wat laat voor maar voor een ander feestje ben je alvast ruim op tijd, zo kun je het ook bekijken – haha. Bak de kaasstengels af en bewaar ze luchtdicht buiten de koelkast en voeg op het laatste moment de geitenkaas, parmaham en honing toe. Een super feestelijk hapje maar dan zonder al teveel moeite.
Maak je deze kaasstengels met geitenkaas voor vanavond? Tag ons dan op Instagram in je post, vinden we leuk om te zien.
Fijne avond jongens, geniet ervan!
Kaasstengels met geitenkaas, honing en parmaham
Benodigdheden
- bakplaat met bakpapier
Ingrediënten
- 1 rol koelvers bladerdeeg
- 1 ei
- 1 tl gedroogde tijm
- 75 g geraspte geitenkaas
- 100 g Parmaham
- honing
- 1 rond vers geitenkaasje
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Rol het vel bladerdeeg uit en snijd in 16 gelijke repen (1x horizontaal over de korte zijde, en dan 7x verticaal).
- Klop het ei los met de gedroogde tijm en smeer met een kwast alle repen in met het mengsel. Leg ze vervolgens, reep voor reep en met een twist, op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Strooi de geraspte geitenkaas over de repen deeg en schuif de bakplaat in de oven voor 20 minuten.
- Snijd ondertussen het verse geitenkaasje in plakjes en wanneer de kaasstengels gaar + afgekoeld zijn, smeer je op iedere kaasstengel wat geitenkaas.
- Drizzle er wat honing overheen en draai een reep Parmaham (hoeft geen hele plak te zijn) om het gedeelte met geitenkaas en honing heen.
- Serveer de kaasstengels direct.
Bewaar dit recept op Pinterest!
Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.