Kaasstengels met geitenkaas, honing en parmaham
Kaasstengels zelf maken is hartstikke makkelijk. Deze kaasstengels met geitenkaas, honing en parmaham zijn net iets feestelijker en perfect om op tafel te zetten als borrelhapje.
Voorbereidingstijd10 minuten min
Bereidingstijd15 minuten min
Totale tijd25 minuten min
Gang: borrelhapje, tussendoortje
Keuken: Hollands
Trefwoord: Bakken, borrelhapje, geitenkaas, hartige snacks, honing, kaasstengels, parmaham, partysnack, snack
Servings: 16 kaasstengels
- 1 rol koelvers bladerdeeg
- 1 ei
- 1 tl gedroogde tijm
- 75 g geraspte geitenkaas
- 100 g Parmaham
- honing
- 1 rond vers geitenkaasje
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Rol het vel bladerdeeg uit en snijd in 16 gelijke repen (1x horizontaal over de korte zijde, en dan 7x verticaal).
Klop het ei los met de gedroogde tijm en smeer met een kwast alle repen in met het mengsel. Leg ze vervolgens, reep voor reep en met een twist, op een met bakpapier beklede bakplaat.
Strooi de geraspte geitenkaas over de repen deeg en schuif de bakplaat in de oven voor 20 minuten.
Snijd ondertussen het verse geitenkaasje in plakjes en wanneer de kaasstengels gaar + afgekoeld zijn, smeer je op iedere kaasstengel wat geitenkaas.
Drizzle er wat honing overheen en draai een reep Parmaham (hoeft geen hele plak te zijn) om het gedeelte met geitenkaas en honing heen.
Serveer de kaasstengels direct.