Omdat we in september zitten durf ik weer wat soepreceptjes te plaatsen. In de zomermaanden vermijd ik dit het liefst omdat ik dan altijd iedere avond duimend naar bed ga in de hoop op een mooie zomerse volgende dag. En hoewel we in september ook hele warme dagen kunnen tegenkomen gaan we toch ook héél langzaamaan weer naar de ‘verkeerde kant’ van het jaar. Deze goed gevulde kippensoep kun je op een tussendag maken wat mij betreft. Op zo’n dag dat het druilerig is en een graadje of twintig. Maak de soep al een dag van te voren, een dag later is ‘ie namelijk op z’n lekkerst.
Wat heb je nodig? (6 personen)
- 2 kippenbouten
- 300 gram boeren soepgroenten
- 1 laurierblaadje
- 1 ½ liter water
- 100 gram eiernoedels
- verse tijm en verse peterselie
- peper en zout
1. Leg de kippenbouten onderin de pan en voeg hier de soepgroenten, het laurierblaadje en een hoeveelheid verse kruiden naar wens aan toe.
2. Schenk het water bij de kip en de groenten in de pan en breng het geheel aan de kook.
3. Draai het vuur laag zodra het water kookt en laat de bouillon ongeveer anderhalf uur trekken.
4. Haal de kippenbouten uit de pan en verwijder het vel. Pluis het vlees vervolgens met behulp van twee vorken uit elkaar en doe dit terug in de pan.
5. Voeg de noedels aan de soep toe en kook deze tien minuten mee tot ze gaar zijn.
6. Breng de soep vervolgens flink op smaak met peper en zout.
Voor deze soep gebruikte ik gewoon een zak voorgesneden boeren soepgroenten, dit gaat namelijk een stuk sneller. Wil je liever zelf aan de gang gaat met een mes, kies dan voor groenten als wortel, prei en ui.
Ziet er lekker uit! Maar hoe ik zelf ook kippensoep maak, het wordt nooit zo goed als die van oma :)
Ik maak eigenlijk te weinig soep, maar dit ziet er wel erg lekker uit!
Ik vind de herfst juist heerlijk haha! Ik sla dit recept even op, wil een keer zelf soep gaan maken. Dankjewel :)
Mmm er gaat niets boven verse kippensoep!