Ga terug
–+ servings
kippensoep recept
Recept afdrukken
No ratings yet

Kippensoep

Dit kippensoep recept is echt mijn go-to soeprecept in het griepseizoen. Kippensoep hoort er een beetje bij als je ziek bent, vind je niet? Gelukkig is dit recept super simpel om te maken en kost het je weinig moeite. Daarnaast maak je een flinke hoeveelheid in een keer, dus vries lekker een paar bakken in.
Voorbereidingstijd5 minuten
Bereidingstijd40 minuten
Totale tijd45 minuten
Gang: lunch
Keuken: Hollands
Trefwoord: kippensoep, soep maken, soep recept
Servings: 2 liter soep

Equipment

  • ruime pan

Ingredients

  • 900 g kip stukken (met bot en vel)
  • 1 ui - gesnipperd
  • 800 g soepgroenten
  • 5 g peterselie - grof gesneden
  • 1 laurierblaadje
  • 3 blokjes kippenbouillon
  • 2 L water
  • handje vermicelli (optioneel)
  • peper en zout

Instructions

  • Verhit een beetje olie of boter in een ruime pan en bak hierin de stukken kip rondom even aan, tot ze licht beginnen te verkleuren.
  • Doe dan alle andere ingrediënten, met uitzondering van de vermicelli in de pan. Roer goed door en breng het geheel aan de kook.
  • Draai het vuur laag en laat de soep 30 minuten zachtjes pruttelen.
  • Haal na een half uur de kip uit de pan en pluk het vlees met twee vorken van het bot af en trek het uit elkaar.
  • Doe de geplozen kip samen met de vermicelli terug in de pan en kook de soep nog eens 10 minuten, tot de vermicelli helemaal gaar is.
  • Breng de soep op smaak met peper en zout.