Eén van de lekkerste gerechten die ik in de afgelopen weken heb gemaakt vind je nu hieronder: gegrilde paprika’s met burrata en dukkah. Ik heb altijd al eens iets met dukkah willen maken, het staat al járen in mijn kast maar op de een of andere manier vergat ik het altijd. Hartstikke zonde want het is zo lekker! Dukkah is afkomstig uit het Midden-Oosten en is een mix van kruiden, noten en specerijen. Je kunt het gebruiken als onderdeel van een dipsausje maar ook om een gerecht wat op te fleuren zoals ik hier heb gedaan. Heel veel opfleuring hadden de gegrilde paprika’s met burrata ook weer niet nodig hoor want hallo, burrata is de hemel op aarde en heeft wat mij betreft maar weinig opfleuring nodig.
Het is het lekkerst om dit gerecht vers te eten met de paprika’s nog warm als contrast tegenover de koude burrata, maar mocht je dit als snack/salade/deel van je lunch mee willen nemen naar werk of school dan kun je de paprika’s ook prima de avond van te voren al grillen en het hele gerecht koud eten.
Gegrilde paprika's met burrata en dukkah
Benodigdheden
- oven
- bakplaat met bakpapier
Ingrediënten
- 4 kleuren paprika's
- olijfolie
- peper en zout
- 2 bollen burrata
- 1 hand verse basilicum
- 4 el dukkah
- extra vergine olijfolie
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200℃ hetelucht en bekleed de bakplaat met een vel bakpapier.
- Halveer de paprika's, verwijder de pitjes en verdeel ze met de binnenkant naar boven over de bakplaat.
- Besprenkel de paprika's met olijfolie, peper en zout en grill ze in het midden van de oven in 30 minuten zacht.
- Schep de paprika's op een bord en verdeel de burrata er overheen.
- Strooi de basilicum en dukkah over de burrata en maak af met een paar druppels extra vergine olijfolie.
Heb je zin in nog meer lekkere bijgerechten?
Bewaar dit recept op Pinterest!
Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.