Zoals jullie inmiddels wel weten ben ik niet echt een zoetekauw. Ik hou wel van koekjes en chocolade hoor, maar als ik zou moeten kiezen ga ik véél liever voor een blokje kaas of een plakje worst. Ik ben dan ook een sucker voor hartige borrelplanken. Sowieso voor borrelen eigenlijk, ik vind het zo gezellig als ieder zijn/haar eigen drankje heeft en één grote borrelplank kan delen. Speciaal voor de kerstborrel bedacht ik dit recept: borrelkaas met pistache en bacon. De basis van de bol kaas bestaat uit roomkaas en geraspte Emmentaler, maar uiteraard is alles op smaak gebracht met andere ingrediënten. Deze borrelkaas is perfect op de borrelplank, lekker om te serveren met toastjes. Leg er een mesje naast en iedereen kan zo de kaas op zijn/haar toastje smeren. Ik heb er zelf mee geluncht, dat soort mazzeltjes heb ik met mijn baan haha, en ook dat was geen straf. Natuurlijk doet deze borrelkaas het goed op iedere borrelplank en niet alleen voor Kerst.
Borrelkaas met pistache en bacon
Benodigdheden
- hakmolentje of foodprocessor
- plastic keukenfolie
- kommetje
Ingrediënten
- 50 g uitgebakken spek
- 50 g pistachenoten - gepeld
- 300 g naturel roomkaas
- 50 g Emmentaler - geraspt
- 2 el verse bieslook - fijngehakt
- 1/2 tl knoflookpoeder
- 1/4 tl uienpoeder
- snuf peper
Instructies
- Doe het uitgebakken spek en de pistache in een hakmolentje en maal dit tot een fijn kruim.
- Doe de rest van de ingrediënten samen met twee eetlepels van de pistache/baconmix in een kom en roer het geheel goed door elkaar.
- Bekleed een kommetje met plasticfolie en schep hier de kaasmix in.
- Vouw het folie dicht en rol een bol van de kaasmix.
- Strooi de pistache/baconmix uit over een bord.
- Pak de bol kaas uit en rol deze door de pistache/baconmix. Serveer direct*
Notities
Bewaar dit recept op Pinterest!
Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.