Een regelrechte hype op Instagram zijn de freakshakes, milkshakes die afgetopt worden met tal van idiote toppings. Tijdens een recente foodtour die Viv en ik deden in Amsterdam dronken we in het Grand Café van het Krasnapolsky zo’n freakshake. Twee eigenlijk, we mochten beide smaken proeven. Eén van die shakes was een frambozenmilkshake die was afgetopt met slagroom, wafels, krakelingen, mini M&M’s, donuts, koekjes, stroopwafels, verse frambozen en fruithagel. Ja alles op één glas ja.
Al eerder had ik op mijn to-makelijstje een lekkere milkshake gezet, dat was deze aardbeiencheesecake milkshake. Vergeleken met de shake van het Krasnapolsky is dit totáál geen freakshake te noemen, maar toch is het een leuke twist op een reguliere aardbeienmilkshake. Tijdens het drinken van deze shake heb je echt het idee alsof je bezig bent met een aardbeiencheesecake. En tja, dat is gewoon wel heel erg lekker. Uiteraard kun je van deze shake wel je eigen freakshake maken. Hang wat donuts aan de rietjes, duw halve Jodenkoeken in de mascarponecrème en voeg verder gewoon alles toe wat je lekker vindt. Succes gegarandeerd. Maar succes zul je zelfs wel hebben met dit ‘eenvoudige’ recept.
Klik hier als je de video niet kunt zien
Aardbeiencheesecake milkshake
Ingrediënten
- 125 gr mascarpone
- 50 ml slagroom
- 150 ml (volle) melk
- 2 scoops vanille-ijs
- 4 verse aardbeien
- 2 el aardbeiensiroop + extra
- 1/2 Jodenkoek
Instructies
- Doe de slagroom en mascarpone samen bij elkaar in een kom en klop dit op tot een romig mengsel.
- Doe de melk, het vanille-ijs, de verse aardbeien en de aardbeiensiroop bij elkaar in de blender en mix het geheel tot een klontvrije shake.
- Schenk de aardbeienmilkshake in een glas en top hem af met de mascarponeroom.
- Verkruimel de Jodenkoek over de mascarponeroom en maak af met wat extra aardbeiensiroop.
Dat ziet er echt gevaarlijk lekker uit!
Dat ziet er echt super lekker uit!
Jaaaaa wat een heerlijk guilty pleasure recept! Zeker met dit weer gaat zo’n milkshake er wel in… Klinkt echt superlekker en door de mascarpone weer eens wat anders dan de standaard ijs/slagroom milkshakes… Ik zeg smullen!